Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Man verkligen att man vill göra en bra dans som berör så att folk verkligen ringer in och röstar", säger Therese Alshammar, som dansar med Calle Sterner. Arkivbild.

Therese Alshammar dansar för sonen

I veckans "Let's dance" ska deltagarna tillägna sin dans till någon. Therese Alshammar väljer att dedicera valsen till sin yngste son.

När simstjärnan Therese Alshammar tackade ja till "Let's dance" räknade hon med att det skulle vara svårt. Nu, ett par veckor in på säsongen, konstaterar hon att det är ännu svårare än vad hon kunnat ana.

- Jag har en enormt stor beundran och även förundran över hur skickliga dansarna är, vilka idrottsmän! Och än mer tänkande, analyserande och kreativa än an de flesta andra idrottsmän jag har träffat inom min egen sport, säger Therese Alshammar.

- Inom simningen lär man sig en sak som man repeterar om och om och om igen. I dans krävs det extremt mycket träning men också kunskap om koreografi, energi och utstrålning. Det är mycket mer detaljer och fler nyanser.

"Supernervöst"

Det är ju också en bedömningssport. Förra veckan fick Alshammar och Sterner höga poäng från domarna för sin argentinska tango. Men efter att tittarna sagt sitt hängde dansparet ändå löst – till slut blev det dock Claes Malmberg och Malin Watson som fick lämna programmet.

Alshammar säger att det var "jättejobbigt" att står kvar sist på trappan.

- Skriv till svenska folket att "snälla, låt mig inte uppleva det där igen", skojar hon.

- Nej, men det var supernervöst. Framför allt är det så svårt när man har gjort en jättebra dans och fått höga poäng och ändå vet man inte hur det ska gå.

Inte bli för rörd

Den här veckan ska hon och Calle Sterner dansa vals.

- Det är ju en fantastiskt vacker dansform och jag är jättenöjd med Calles koreografi. Den här veckan får man tillägna dansen till en person och jag har valt att tillägna den till min yngsta son som är född med en komplikation på ena foten, som kallas vridfot. Så Calle har försökt göra ett vackert nummer till honom.

TT: Blir man berörd när man går upp på dansgolvet och har det med sig i tankarna?

- Det blir man faktiskt. Men man får tänka att man inte får bli för rörd. Det är väldigt mycket känslor att vara mamma och ha en åtta månaders bebis hemma som man tänker på, man vill ju också försöka komma ihåg stegen och fokusera på vad man ska göra. Så man får försöka hitta en bra balans.

"Let's dance" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00