Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Quentin Tarantino och Brad Pitt inför presskonferensen för "Once upon a time in Hollywood" i Cannes.

Tarantino tar sig an Mansonmorden

I "Once upon a time in Hollywood" skildrar Quentin Tarantino de så kallade Manson-morden på ett annorlunda sätt. Men han har inte kontaktat Roman Polanski före, under eller efter inspelningen.

Polanskis fru, skådespelaren Sharon Tate, var en av dem som 1969 mördades på Charles Mansons order. På frågan om Tarantino har försökt kontakta kollegan i samband med filminspelningen kommer det ett korthugget svar:

- Nej, det gjorde jag inte.

Presskonferensen med Tarantino, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt och Margot Robbie är festivalens absolut hetaste tillställning. Även journalister med den bästa ackrediteringen står i kö i mer än en timme för att få plats – men när konferensen väl startar blir den en tämligen meningslös tillställning, inte minst eftersom det finns vändningar i filmens slut som inte bör tas upp för att inte förstöra upplevelsen för tittarna.

"Det var ofattbart"

Tarantino får frågan om varför Mansonmorden fortfarande fascinerar.

- Därför att det som hände var så ofattbart. Hur kunde Manson få de här unga kvinnorna så totalt under sin kontroll? Ju mer vi läser om det, ju fler filmer som görs, gör det inte händelsen på något sätt klarare. Vi inser bara mer och mer det omöjliga i det.

Någon frågar om våldet mot kvinnor i filmens slut. Tarantino förklarar att han inte kan gå in på handlingen.

- När vi i filmen besöker Mansonklanens ranch uppstår det en otäck och läskig stämning. Men jag ville också visa lite grann av vad de här kvinnorna gjorde på dagarna, hur de tjänade pengar genom att till exempel ordna ridturer för turister.

"Människans mörkare sidor"

Brad Pitt bryter in:

- Det som händer i slutet handlar inte om ilska mot individer, utan det handlar om ilska mot att oskulden håller på att gå förlorad. Från det man trodde var en ljus tid började man gå mot människans mörkare sidor. Det är det filmen handlar om.

Som det påpekas i alla recensioner är samspelet mellan Pitt och DiCaprio (Pitt spelar en stuntman, DiCaprio den skådespelare han jobbar för) helt briljant.

- Det är oerhört lätt att jobba med Brad. Vi är ungefär lika gamla, vi började i industrin ungefär samtidigt. Quentin gav oss en mängd uppgifter om vad de här killarna gjort tidigare. De är outsiders, och vi har alla varit där. Den här filmen är ett kärleksbrev till filmindustrin, säger Leonardo DiCaprio.

"Nu börjar livet"

Och Pitt svarar:

- Det var roligt att jobba med Leo. Vi har samma referenspunkter. Jag hoppas att vi får göra det igen någon dag.

På första raden bland journalisterna sitter en vacker kvinna i vit klänning.

- Nu börjar livet för mig. Jag gifte mig nämligen för sex månader sedan och där sitter hon. Jag har aldrig gift mig förr, jag har väntat på den rätta, säger Quentin Tarantino om hustrun Daniela Pick.