Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En filmskapare som hävdat att idén till Netflix succéserie "Stranger things" är hans drar nu tillbaka sina anklagelser. Pressbild.

"Stranger things"-anklagelser dras tillbaka

Bröderna Matt och Ross Duffer, som ligger bakom succén "Stranger things", har inte stulit idén till serien. Det menar nu filmskaparen Charlie Kessler, som först stämde bröderna för att ha plagierat hans synopsis till kortfilmen "Montauk". Fallet skulle ha tagits upp i domstol i dag, men i ett meddelande till Pitchfork skriver Kessler genom sin advokat att anklagelserna dras tillbaka helt.

"Efter att ha hört ett vittnesmål som avlades utanför domstolen för min advokat så är det nu tydligt för mig att vad jag än har trott tidigare så hade mitt arbete inget att göra med skapandet av 'Stranger things'. Dokument från 2010 och 2013 visar att Duffer-bröderna skapade sin serie helt på egen hand", skriver han.

Netflix säger i ett uttalande att det är bra att Duffer-bröderna och strömningstjänsten nu kan lägga "den helt ogrundade" stämningsansökan bakom sig. Charlie Kessler har hävdat att han berättade om sitt manus till "Montauk" för bröderna Duffer när de tre möttes på filmfestivalen i Tribeca 2014.