Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På lördag är det Stors tur att få sina låtar tolkade i "Så mycket bättre". "Varje dag var unik i sig, det var en spännande och rolig utmaning att vara med", säger han. Arkivbild.

Stor om låttolkningarna: "Värsta upplevelsen"

Charlotte Perrelli och Christer Sjögren tolkar hiphop? Nu är det dags för den hyllade rapparen Stors dag i "Så mycket bättre" – och han själv är nöjd med sina kollegors insatser.

Stor, eller Ulises Infante Azocar som han egentligen heter, har gjort sig ett namn på den svenska hiphopscenen med album som "Under broarna" och "Nya skolans ledare". I "Så mycket bättre" har han imponerat på kritikerna med sina tolkningar – men i veckans avsnitt är det Stors tur att luta sig tillbaka och bara lyssna.

- Det här är den nionde säsongen och man tror inte att det ska bli någonting mer, men produktionen har verkligen valt rätt personer, de har skapat ett så organiskt, mjukt och härligt program. Det är verkligen i världsklass, säger han.

"Inte gråtit ut"

Den personliga stämningen som ofta brukar prägla programmet har han inga problem med – och upplever inte heller att han har någon snyfthistoria att berätta för tittarna.

- Jag har haft ett väldigt bra liv, så jag har inte riktigt gråtit ut framför kameran om det är det du undrar.

Ett av momenten som lockade honom till att medverka i programmet var den sista inspelningsdagen, där artisterna hyllar Monica Zetterlund.

- Hon är en ikon, man han hört hennes musik och den dagen var faktiskt en av anledningarna till att jag tackade ja, förutom att det är en utmaning att vara med i programmet. Wow, Monica Zetterlund, hon är verkligen en av Sveriges viktigaste artister, säger Stor.

Nyfiken på Sjögren

En annan, nu levande person, som han var extra nyfiken på är Christer Sjögren. Inför inspelningen hoppades Stor på att få höra berättelser om hur musikbranschen fungerade förr från sin rutinerade kollega.

- Han verkade cool och man vill höra vad han har gjort, han som har varit med så länge. 50 år, han började 20 år innan jag var född, säger Stor.

Nu hoppas Stor att han själv når ut till en större publik än de som redan är frälsta av hans hiphoprader.

- Jag är väldigt nöjd över de här tolkningarna jag har gjort, det låter skitbra. Jag tror att mina fans och den nya publiken kommer att uppskatta dem, säger han.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.