Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sylvester Stallone, 73, är tillbaka i Cannes för att prata om den femte (och möjligen sista) filmen i "Rambo"-serien.

Stallone: Jag vet inte om det är sista filmen

Om två månader fyller Sylvester Stallone 73 år. Och han är själv den förste att påpeka hur åldrandet påverkar honom både som människa och som skådespelare.

- Rambo måste ha de problem som kommer med åldern. Han är inte lika oövervinnerlig längre – men han har erfarenhet och använder sig av den.

Visat första filmen

Mötet sker på taket till hotell Marriott under filmfestivalen i Cannes. Dagen innan har Stallone dels deltagit i en lång och underhållande intervju på scen, dels visat klipp ur den kommande ”Rambo V” som inledning till en visning av den första Rambo-filmen, den som heter ”First Blood”.

En handfull journalister (TT är enda svenska representant) får träffa en gladlynt och pratsugen Stallone, som trivs med att åter besöka Cannes. Förra gången ställde han, Arnold Schwarzenegger & co till med kaos när de rullade in på Croisetten i stridsvagnar för att göra reklam för ännu en film i ”Expendables”-serien.

- Ja, det var väl en subtil pr-uppvisning, säger han och skrattar.

"Alltid gillat trilogier"

"Rocky", "Rambo", "Expendables" – vad är det som gör honom så intresserad av att göra långa filmserier?

- Många av de filmer jag gjort, som ”Cobra”, ”Judge Dredd”, ”Tango & cash”, det var meningen att de skulle få åtminstone två fortsättningar var. För om man kommer på en intressant karaktär, varför inte? Jag har alltid tyckt om trilogier, men när jag talade om det, sa folk ”Löjligt, du är bara ute efter pengarna”. Och jag sa ”Nej, pengarna kommer eller också så gör de inte det”. Det är karaktärerna som är intressanta, att kunna berätta om deras utveckling i en rad filmer.

I ”Rambo V”, som får premiär i september, är huvudpersonen tillbaka i USA, efter att i fyran ha varit i Myanmar. Det har sagts att han nu slåss mot drogkartellerna i Mexico, men han säger att det stämmer inte riktigt.

- Det är inte så att han går till strid mot El Chapo. Utan han tar upp striden mot riktiga low lives som kidnappar kvinnor och säljer dem. Innan Rambo kom in i armén var han en snäll och schysst kille. Men redan när han hade kommit hem efter Vietnam, i den första filmen, hade han börjat förändras, hans sinne hade blivit mörkare. Och det där har fortsatt, efter fyran hade han blivit som ett djur. Han ser världen som ett helvete. Och när något händer med en person som står honom närma går han åter in i det totala mörkret och förvandlas till en mördarmaskin igen. Han hämnas och han bryr sig inte om det politiskt korrekta.

TT: Är det här den sista filmen om Rambo?

- Jag vet inte. Jag har filmat två slut, jag vet inte vilket vi ska använda. Den här gången har han dödat människor hemma i USA. Det som hänt kan inte sopas under mattan. Han kanske hamnar i statligt fängelse. Det är nu det blir intressant.

En ny ”Expendables”-film kommer det också – men det dröjer.

- De filmerna brukar vi i princip improvisera fram. Jag sa ”Kanske vi för en gång skull ska ha ett riktigt manus att gå efter”. Så nu ska jag skriva ett sådant.