Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Glans spelar en av huvudrollerna i "Swedish dicks" och Peter Settman är en av regissörerna bakom komediserien. I vinter kommer den andra säsongen.

Snutar och detektiver på Viaplay i höst

Viaplay och TV3 fortsätter att satsa på egenproducerat drama. I höstens utbud märks Roland Hassels återkomst, en ny säsong av "Swedish dicks" och en snutserie med Dragomir Mrsic i huvudrollen.

När MTG, som bland annat äger Viaplay och TV3, presenterade höstens tv-nyheter stod de egna produktionerna i centrum.

Redan den 8 september är det premiär på Viaplay för den nya serietolkningen av Olov Svedelids hårdkokta polis Roland Hassel med Ola Rapace i titelrollen.

Enligt honom är "Hassel" en mycket mörk serie.

- Det går åt helvete, det finns inga ljusglimtar, säger Rapace.

"Gå över gränsen"

I november kommer sedan ett annat kriminaldrama på Viaplay – "Alex" med Dragomir Mrsic som upphovsman och huvudrollsinnehavare.

- Det handlar om en snut som inte jobbar som polisen jobbar. Han är villig att gå över gränsen och när man gör det är det lätt att man fastnar där, säger Mrsic.

Rakel Wärmländer gör rollen som en polis som både ska vara Alex partner – samtidigt som hon ska försöka sätta dit honom.

- Jag tyckte att det var ett väldigt spännande manus. Det är en spännande roll, en svår och komplex tjej. Det är alltid roligt att göra grejer man inte har gjort innan, säger Wärmländer.

Politisk twist

Senare i vinter kommer sedan komediserien "Swedish dicks", med Johan Glans och Peter Stormare i huvudrollerna, tillbaka för en andra säsong.

- I säsong två försöker man alltid fördjupa karaktärerna, man får lära känna dem ännu bättre och veta deras mörka hemligheter. Min karaktär visar sig vara en illegal invandrare i Donald Trumps USA, det tycker jag är en rolig och aktuell politisk twist. Man brukar alltid få höra om mexikaner som är "illegal aliens" men här är det en svensk som måste gå under jorden och smyga och ljuga, säger Johan Glans.

Han beskriver "Swedish dicks" som den "roligaste produktionen" han har varit med om.

- Bara att få åka runt i en 70-talsbil i Los Angeles tillsammans med Peter Stormare och låtsas att man är deckare... det är få svenska 40-åringar som får göra det, säger Glans.

Vårens nyheter

Bland de kommande nyheterna märks komediserien "Lingonligan" som kretsar kring en fotbollsförening på den skånska landsbygden. Carolina Gynning, Anders Jansson, Sven Melander och Claes Månsson är klara för roller i serien som får premiär under 2018 på Viafree och TV3.

Då nalkas också premiären för kriminaldramat "Advokaten", som Jens Lapidus ligger bakom. Alexander Karim och Malin Buska spelar ett syskonpar, en advokat och en polis, som vill hämnas mordet på sina föräldrar 20 år tidigare.

Under pressdagen avslöjades också nya detaljer om den andra säsongen av skräckdramat "Svartsjön". Sedan tidigare är det känt att den kommer att utspelas före den första säsongen och nu är det klart att Filip Berg återvänder i huvudrollen.

Den andra säsongen, som kretsar kring ett retreat i Stockholms skärgård, får premiär på Viaplay och TV3 nästa år.