Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Simpsonsfan avslöjar sensationell nyhet

Bor den tecknade gula familjen i klassiska amerikanska serien The Simpsons i själva verket inte alls i USA? Chockad konstaterar astronomen Phil Plait att tittarna kan ha blivit lurade i 26 år.

Kan det vara möjligt att familjen Simpsons inte bor i USA? Upptäckten görs av astronomen och Simpsonsfantasten Phil Plait som lätt upphetsad, visserligen också med tonen av ett halvt leende i texten, skriver i sin populära blogg Bad Astronomy om beviset. Månskäran i Simpsonavsnittet The Night Musk Fell to Earth, där ingenjören och entreprenören Elon Musk, vd för Space X och Tesla Motors gästspelar, är nämligen ritad som om den gått upp på i himlen någon helt annan stans på jordklotet än i USA. Månskäran är avbildad som den ser ut när den gått från ny till månskära på södra halvklotet, med spetsarna upp mot höger.

”Men titta på månen. TITTA PÅ MÅNEN!”, skriver han upprört. ”Springfield är inte alls i USA. Det är inte ens i vår halva av världen. Springfield ligger i den södra hemisfären!”

Phil Plait konstaterar också att detta ögonblick ändrar allt för honom, att han just i denna nu inser att The Simpsons har ljugit för tittarna under seriens 26-åriga historia.

Plaits blogginlägg har nu fått Simpsonskännare även på andra håll att fundera över möjligheten att familjen inte bor i USA. I tidningen The Independent spekuleras om Springfield kanske egentligen snarare baserat på någon av de olika orterna med samma namn i Sydafrika, Nya Zeeland och Australien. Samtidigt, konstaterar man, är det ju så att Matt Groening som skapade The Simpsons som började sändas 1989, har berättat att han inspirerats av Springfield i Oregon där han själv växte upp – och serien är full av referenser till amerikanskt vardagsliv.