Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Shima Niavarani medverkar i nya TV4-serien "Sjölyckan". Arkivbild.

Shima Niavarani om nya TV4-komediserien

Shima Niavarani är klar för nya TV4-komediserien "Sjölyckan". Där spelar hon Henrik Schyfferts yngre flickvän.

Tre generationer i en familj vid ett och samma sommarställe – det kretsar nya TV4-serien "Sjölyckan" kring. Felix Herngren, Eddie Åhgren och Emma Bucht regisserar serien, som främst handlar om två par: Klara (Malin Cederbladh) och Rille (Gustav Hammarsten) samt Thomas (Henrik Schyffert) och Lili (Shima Niavarani). Även Lasse Åberg medverkar i en mindre roll.

Spelar yngre flickvän

Henrik Schyfferts rollfigur är frånskild och har barn. Nu har det blivit dags för honom att med sig sin yngre flickvän, som spelas av Shima Niavarani, till sommarstället.

- Jag tror att det finns ett litet spektra av karaktärer att identifiera sig med i serien. Jag identifierar mig nog mest med min egen karaktär, någon som är villig att ta sig an situationer hon inte befunnit sig i tidigare, jag har heller inte levt i någon skärgårdsbubbla i mitt liv, säger Shima Niavarani.

Hon berättar att det var en självklarhet att tacka ja till rollen. Men den har sina utmaningar.

- Det jag spelar är ju den yngre flickvännen, vilket kan upplevas som en stereotyp. Det är lätt att spela den unga, nya, snygga, som är flickvän i ett resultat av en mans medelålderskris efter en skilsmässa. Men jag vill göra henne som en intelligent, rolig, egensinnig karaktär som funnit kärlek och inte bryr sig om några regler, säger hon.

"Börjar få krupp

Det blir många skratt under inspelningarna, som just nu är inne på sin fjärde vecka, och Shima Niavarani tycker att det är roligt att spela Henrik Schyfferts flickvän.

- Vi har en väldigt bra kemi, han är en väldigt rolig person att jobba med. Vi har hela tiden skrattet i mungipan och uppmuntrar varandra inför scener, säger hon.

"Sjölyckan" är inne på sin fjärde inspelningsvecka, och inspelningarna pågår till mitten av oktober.

- Vi får se hur vi löser det där med att det ska vara en sommaridyll i oktober. Vi har haft tur med vädret, det har varit väldigt fint när vi har spelat in, säger Shima Niavarani.