Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skådespelaren Selma Blair lämnar Twitter för att visa sitt stöd för regissören James Gunn. Arkivbild.

Selma Blair lämnar Twitter till stöd för Gunn

Skådespelaren Selma Blair lämnar Twitter i protest mot att Disney sparkat regissören James Gunn från den planerade tredje filmen i "Guardians of the galaxy"-serien, skriver Deadline.

Anledningen till att regissören fick lämna filmen var några skämtsamma inlägg om våldtäkt och pedofili som han skrev mellan 2008 och 2011. Blair och Gunn är nära vänner och Gunn har stöttat skådespelaren efter att hon anklagat en annan Hollywoodregissör för sexuella trakasserier.

Flera skådespelare från "Guardians"-filmerna har visat sitt stöd för James Gunn på olika sätt. Michael Rooker, som spelar rollfiguren Yondu Udonta, har även han tidigare lämnat Twitter i vredesmod över hur Disney har behandlat regissören.

"Det här kontot kommer att vara inaktivt från och med i dag. Vi är väldigt trötta på och upprörda över den här pågående skiten. Varken jag eller min representant kommer att använda Twitter igen", skrev skådespelaren förra veckan.

En namninsamling för att få Disney att anställa James Gunn igen har i skrivande stund samlat över 331 000 namn på sajten Change.