Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Seinabo Sey tilldelas Ulla Billquist-stipendiet.

Seinabo Sey årets Ulla Billquist-stipendiat

Artisten Seinabo Sey tilldelas årets Ulla Billquist-stipendium. "Mycket hedrande", enligt stipendiaten. "Hon är väldigt intressant och en inspirerande kvinnlig förebild", säger Sey i ett pressmeddelande.

Ulla Billquist-stipendiet delas årligen ut av Folkets hus och parker till en kvinnlig artist som "berikar den svenska musikscenen". Och i år går det alltså till hyllade Seinabo Sey som slog igenom stort 2015 med sitt debutalbum "Pretend".

"Hennes sånger om att vara kvinna, att älska, att tillhöra, att vara utanför gör henne till en artist i Ulla Billquists anda. Hon är den kraft som behövs i ett samhälle där segregerande ideologier växer sig allt starkare. Med sin musik ger hon oss hoppet och tron på att en annan väg är möjlig", skriver juryn i sin motivering.

Seinabo Sey själv säger att hon ser Ulla Billquist som en förebild.

"Det är mycket hedrande att ta emot Ulla Billquist-stipendiet. Jag upptäckte Ulla Billquist tack vare detta pris", säger hon i ett pressmeddelande.

Ulla Billquist-stipendiet uppgår till 25 000 kronor och har tidigare delats ut till artister som Carola Häggkvist, Annika Norlin och Robyn.