Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Hårt väder. Riksteaterns uppsättning av Shakespeares "Stormen" spelas i Fagered. Medverkar gör Malin Berg, …Linus Lindman, Hanna Lekander, Mats Jäderlund, Simon Rodriguez, Aja Rodas och musikern Christer Christensson.

Shakespeare och dikter om flykt

Verklighetsflykt, Shakespeare och livsfarligt skrivande presenteras av Falkenbergs Riksteaterförening vintern och våren 2017.

Falkenbergs Riksteaterförening presenterar under 2017 bland annat den nya föreställningen ”Flyktpotatis”, där Emil Jensen tar ett eget grepp på hur vi människor flyr från till exempel verkligheten, från omgivningens krav, från missbruk och från jobb och skola.

I Falkhallen ska den 42-årige skåningen blanda musik, lyrik och komik till en helt egen genre. På scen finns även musikerna Hanna Ekström (fiol), Anna Dager (cello) och Fredrik Myhr (slagverk).

"Ett underliggande tema om ångest och missbruk – missbruk som flykt och missbruksrelationer – lindas in i för många oklarheter och undanglidande formuleringar" tyckte HN:s recensent när Jensen gästade Varberg i november i "en lite större, lite proffsigare, mera konsertlik kostym".

Shakespeares komedi "Stormen" brukar beskrivas som en av Shakespeares mest älskade komedier, men också ett av hans mer udda verk.

Den 6 mars spelas pjäsen i Fagereds bygdegård.

Regissören Michael Cocke har själv sagt att han hoppas uppsättning "kan bli en inspirerande hyllning till människans förmåga att tänka om och hitta nya lösningar i tider när allt verkar hopplöst”.

Handlingen utspelar sig på en mystisk ö efter att ett skepp gått i kvava och dess passagerare spolats iland. Isolerade från varandra vet de inte vem som lever eller inte. Ön blir en plats att rannsaka sitt liv och börja fantisera om något annat. Kritikerna har bland annat kallat föreställningen för "frisk och bejakande" och "en ren njutning".

För de som följde journalisten Martin Schibbyes och fotografen Johan Perssons fångenskap i Etiopien 2011–2012 blir det nu också tillfälle att ta del av de historier som Schibbye samlade på sig under fängelsevistelsen.

Föreställningen "Kality", som framförs i Falkhallen den 11 april, är en samling berättelser om att bli fängslad för sitt skrivande och bygger på texter skrivna av fångar eller före detta interner på Kality-fängelset i Addis Ababa.

Medverkar gör Martin Schibbye, David Lenneman, Angelica Radvolt och en lokal person. Eva-Maria Dahlin står för textbearbetning och Måns Lagerlöf för regin.