Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/52

Sensuell musikal utmanar eleverna

HN besöker genrepet för Rocky Horror Show av Kålle Gunnarsson.

Det är genrep. Kläder ligger i högar överallt. Dagen efter är det premiär. Då är kläderna borta. Då springer inte Emma Karlsson, 19 år från Falkenberg, med ett bildäck genom salongen precis innan ridån går upp. Men det gör hon nu. 
– Det här är en fars på riktigt, säger Kålle Gunnarsson hjärtligt om alla artister som springer ut och in ur dörrar. 

Men när ridån väl går upp slutar farsliknelserna. Rocky Horror Show är en musikal som är baserad på filmen Rocky Horror Picture Show. I den skruvade handlingen får man följa ett ungt och oskuldsfullt nyförlovat par som fastnar på ett slott där köttets lustar styr och det unga paret genomgår en sexuell förvandling. 
– Första året satte vi upp Grease med den här gruppen. Andra året satte vi upp Fame. I år ville vi ge dem en rejäl utmaning, vi ville att de skulle behöva ta sig utanför sin comfort zone, och det gör de verkligen, säger Kålle Gunnarsson. 
Ebba Mård Andersson, 15 år, är ensemblens yngsta medlem. Hennes karaktär gör den största erotiska resan. Från att först knappt våga kyssa sin fästman sjunger hon sedan om onani, petting och våta trosor. 
– Jag är pryd som person men på scen är det inte jag. Det är min karaktär Janet, säger Ebba Mård Andersson. 
Janets fästman spelas av Simon Pettersson, 16 år. Han har spelat professionella roller i flera av Kålle Gunnarssons uppsättningar men när han börjar gymnasiet till hösten blir det på samhällsprogrammet. 
 – Alla personer omkring teatern är det bästa. Och att man utmanas, det gör vi framför allt i år. Det är mycket sång och dans, säger Simon Pettersson. 

Emma Karlsson, 19, hon med bildäcket, som spelar en form av berättarröst tillsammans med Malin Ejderstig, 28, har flyttat till Göteborg men åker ändå till Falkenberg en gång i veckan för att gå kursen ”Musikal Avancerad”. 
– Det är så härlig stämning och det är bra att man jobbar med en föreställning, säger Emma Karlsson.
Arvid Nygren, 19, kommer från Göteborg. Han har åkt till Falkenberg en gång i veckan i flera år. 
– Det är svårt att hitta något liknande i Göteborg, säger Arvid Nygren. 
Superlativen haglar inne på Storan. Alla beskriver allt som helt fantastiskt. Men det är faktiskt svårt att säga emot. Eleverna sätter upp en fantastiskt proffsig, glittrande, utmanande och i vissa fall rysframkallande föreställning som frontas av Hampus Berander, 17, som en dominerande "söt transvestit från transsexuella Transsylvanien".