Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Revypremiär för Jessica Heribertsson

På torsdag kväll har Jessica Heribertsson premiär på "#Revyn2.0". – Vi ändrar in i det sista, säger musikalstjärnan från Varberg.

På Lisebergsteaterns scen finns även komikerna Annika Andersson, Claes Månsson, Mikael Riesebeck och Ola Forssmed.

– Alla har samma mål och är prestigelösa. Publiken kommer att märka att vi tycker om varandra, säger Jessica Heribertsson, som är ensemblens flitigaste sångerska.

– En fördel är att jag får använda många musikgenrer, som opera, rock och visa. De andra sjunger också, med bravur. De har imponerat på både mig och sig själva.

En av två sånger skrivna av falkenbergaren Carl-Oscar Andersson (Annikas son) som har spelats in och ska släppas digitalt är dansbandslåten "Ett djävulskt efternamn", framförd av Claes Månsson.

– Det är skönt att vi gör en helt icke-politisk revy, utan nutida samhällssatir eller ironi. Det är bara skojiga saker och man behöver inte ha läst tidningen för att hänga med, förklarar Jessica på telefon, dagen efter första testet inför publik.

– Det är oerhört förlösande att få reaktioner från åskådarna, för vi har repat i fem veckor och skrattar inte själva längre. Risken finns att man ifrågasätter allt, men i går fick vi indikationer på att det funkar.

Att spela revy är något nytt för Jessica Heribertsson.
– Jag har bara gjort en revy, i Bjärnum 1996. I musikal och fars har man samma rollfigur som man bygger upp, men här måste man hitta nya karaktärer.

Kapellmästaren Per Johansson har hon inte jobbat med på länge.
– Nej, inte sedan mitt första jobb efter examen från Balettakademien, som var "Mega" på Göteborgsoperan 1999, så det ska bli superkul, tycker Jessica.

Christoffer Bendixen från Getinge är producent för 2entertain och regisserar gör Klas Wiljergård.

– Klas är en fantastisk ung man, som är generös med att låta oss testa olika saker på repetitionerna. Han har en stor portion tålamod.

"#Revyn2.0" spelas till och med den 10 december, men sedan väntar andra uppdrag – för Jessica troligen en stor roll hemma i Stockholm.

– Ja, men inget är påskrivet ännu, så det är hemligt ett tag till…