Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Premiärdags för Classons och Harrys nya krogshow

Han fick uppdraget att göra en show som skulle passa alla åldrar. Ett tufft jobb, men Lars Classon tvekade inte på att hoppa på Harrys nya storsatsning.

– De har verkligen lagt ner sin själ i att göra det här bra. Jag hoppas att folk kommer hit och blir lite imponerade faktiskt. Det är inte lätt att göra det idag, säger Lars.

Ända sedan i våras har repen pågått inför premiären. Nu är den äntligen här. Imorgon slås portarna upp till gamla Bakfickan, som har gått från att vara en nattklubb, till en showsalong. En total makeover har gjorts av lokalerna där besökare nu får göra en roadtrip genom USA med önskan att hitta den bästa amerikanska låten som gjorts genom tiderna.
– Att hitta ett koncept som skulle fungera för alla åldrar gjorde att jag började tänka i banorna kring en roadtrip eftersom det är ett bra sätt att driva en story framåt, säger Lars Classon, som är lite utanför sitt vanliga element i den här showen.
– Jag var tvungen att ta med mitt tänk kring dramaturgi och handling litegrann, eftersom jag gjort mycket pjäser tidigare, så det blir en lättsam kärlekshistoria att följa, fortsätter han.

Liten ensemble
Fyra personer deltar i föreställningen där de hinner med hela 50 låtar. Musiken kommer från alla tidsperioder från ungefär 1940-talet och framåt. Det är många hits, ungefär 80 procent av alla låtar har varit hits under sin storhetstid.
– Resten av låtarna kommer de att känna igen och tycka att de också är hits efter den här kvällen, säger Lars Classon.

Föreställningen handlar om hur ett nyförälskat kärlekspar tar sig genom USA för att hitta den bästa amerikanska låten genom tiderna.
– På ett ganska ytligt sätt och dokumentärt sätt får vi följa deras kärlek. Han tappar henne på vägen och får kämpa tillbaka henne. De är på väg till Las Vegas för att gifta sig.

Lars Classon hade inga tveksamheter att hoppa på uppdraget. Han tog sig an den här, för honom, relativt nya genren direkt. Han hade en grundtanke kring konceptet, som han har tagit med sig genom hela processen och även förmedlat till artisterna.

Egna erfarenheter
– Jag kände att det behöver finnas en röd tråd genom allt. Det ska vara allt från mat, dryck och dukning till musiken och dansen. Det måste finnas något som binder samman allt, annars kunde ju publiken lika gärna äta någon annanstans först och komma på show sen.

Nu ser Lars Classon och kollegorna fram emot premiären i helgen. Sedan visar de showen under hösten. Förhoppningen är att det ska gå bra och att många ska vilja titta på något sådant i Falkenberg.
– Visionen är att det ska bli återkommande. Harrys har helhjärtat satsat och sagt att det ska vara på riktigt.