Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Nyrenoverad teater öppnar sin salong

I morgon har Teater Halland nyinvigning av sina lokaler i Varberg. För att fira renoveringen bjuds allmänheten in till en mängd olika aktiviteter i teaterhuset.

Teaterchef Maria Ericson tillträdde 2008 och har drivit frågan om renovering hårt nästan ända sedan starten.
– Jag började dra i de här sakerna redan 2009. Det var mycket kring arbetsmiljön och tillgängligheten som behövde åtgärdas. Men med många parter involverade har det tagit tid att komma till beslut. 

I maj sattes i alla fall arbetena igång och nu är det mesta åtgärdat. En del saker ska komma på plats under våren.
– Väldigt mycket kring tillgängligheten har åtgärdats, till exempel toaletter, trösklar och kontrastfärger. Där återstår lite som ska komma på plats under våren. 
– Framför allt har vi nu äntligen fått en entré värdig namnet och det känns jätteroligt. Nu ser det ut som en offentlig plats, vilket det ju är.

Hur har renoveringen påverkat verksamheten?
– I princip har teatern varit stängd från maj och fram till oktober då vi började spela på dagtid och har haft någon filmkväll. Men det är först nu vi börjar kunna öppna upp hela huset, säger Maria Ericson som slutar sin tjänst vid årsskiftet.

Hur känns det att lämna nu när det är nyrenoverat?
– Hehehe, det är ju med dubbla känslor. Men det känns väldigt bra att kunna lämna över ett bra och åtgärdat hus. Det är jag glad för.

I morgon är alla inbjudna att komma och titta på lokalerna. 
– Vi har underhållning för barn, unga och vuxna med guidade turer för att se hur det ser ut. Man kan glida in och fika, julpyssla, höra sagor, se föreställningar och utställningar. Det blir opretentiöst och enkelt. Bland annat har vi ett Shakespeare-collage. Det är ju Shakespeare-jubileum i år.