Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Musikalen har Sverigepremiär i Varberg

Torbjörn Svahn har fullt upp. Bland annat tar han Zorro till Sverige.

Musikalen "Zorro" hade premiär på West End-teatern Garrick Theatre i London 2008. Sedan dess har musikalen spelats i flera världsmetropoler. I sommar har Zorromusikalen Sverigepremiär – i Varberg. Det är PS-musikalernas producent Torbjörn Svahn som står bakom produktionen. Hans företag Ljudvågen och ABF är arrangörer.
– Man ska göra saker som utmanar, så att vi som sätter upp musikaler år efter år håller oss pigga och alerta. Det är en musikgenre, musik av Gipsy Kings, och en dansstil, en fartfylld flamenco, som vi inte har gjort så mycket av tidigare. Vi har heller inte sysslat så mycket med stage combat, säger Torbjörn Svahn.

Det är samma föreställning som sattes upp i London, som sätts upp på Varbergs teater, med premiär 6 juli i sommar. Audition kommer hållas i juni.
– Vi kommer ta emot sökande från hela Sverige.
Torbjörn Svahn såg Zorromusikalen med sin fru i London 2009.
– Jag var först lite tveksam till Zorro som musikal, men det var mycket humor i föreställningen och jag ser fram emot att ta oss an den.
Men Torbjörn Svahn ska inte gå sysslolös fram till sommaren. 2014 spelades "Spamalot", Monty Python-showen, som PS-musikal. Nu ska den spelas igen med premiär på Varbergs teater den 25 mars.
– Vi ska spela "Spamalot" med full orkester från musikhögskolan i Göteborg. Det kommer bli jättehäftigt, säger Torbjörn Svahn.
Ensemblen kommer bestå av musikalstudenter och frilansande artister från olika delar av Sverige och det blir en ny regissör.
– Vi ville sätta upp en föreställning som är rolig att spela, med mycket humor. Sedan fanns det saker vi ville förbättra efter förra omgången, som kostym, sceneri och ljus. Det blir en större produktion den här gången.

Innan dess, 11 mars, ska en elvamannaorkester och sångare framföra några av Stevie Wonders största hits i "Songs in the key of Wonder" i Sparbankshallen. Dessutom ska föreställningen "Från Waterloo till Duvemåla", med låtar av Björn Ulvaeus och Benny Andersson som spelades i Varberg den 12-13 november 2016, sättas upp i Falkenberg den 25 februari.
– Vi kommer inte ändra innehållet men Falkhallen är betydligt större än Varbergs teater, så man kan få en mer svulstig ljudbild. Dessutom är det en del falkenbergare på scen och det är roligt att de ska få spela på hemmaplan.