Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Med skratt mot nya samarbeten

Mor och son Andersson smider planer för framtiden. Egna men också gemensamma. – Det var så roligt att få jobba med #Revyn 2.0, säger Carl-Oscar Andersson.

Sedan många år är Annika Andersson ett av de stora namnen inom svensk humor, i allt från farser och revyer till olika tv-program. I #Revyn 2.0 som spelas hela hösten på Lisebergsteatern har hon inte bara en av de stora rollerna utan Annika har också varit med och skrivit manus.
– Det har varit väldigt roligt och utmanande. Att sedan få se när replikerna sitter där och höra publikens gensvar är så häftigt och ger sån energi, säger Annika Andersson.

En annan som bidragit till att man drar ner skratt varje föreställning är Carl-Oscar Andersson. Sonen som framför allt har levererat sångtexter och musik till revyn.
– Vi satt med idéer kring en låt och jag sa att jag tar hem det och tittar på det. Jag började arbeta på låten men det gick trögt så jag bad Carl-Oscar om hjälp. En kvart senare kom han tillbaka och var klar, berättar Annica.

Som en i  väldigt populära  duon I Am Nova skriver Carl-Oscar mycket musik och han älskar att testa nytt. Den första låten som Annika tagit med hem var en parodi på en dansbandslåt och producenten 2entertains Christoffer Bendixen tyckte om vad han hörde. Raskt kom frågan om fler låtar och Carl-Oscar kom att bidra med fyra låtar till revyn.
– Det var väldigt kul att få hjälpa till, jag är ju en låtskrivarnörd och älskar att få skriva. Det var kanonkul att jobba ihop med mamma, vi känner ju varandra sen innan, säger Carl-Oscar.

Att det blev ett samarbete mellan mor och son var alltså inte tänkt utan det skedde spontant.
– Egentligen är det inte konstigt. Vi pratar om allt här hemma och Carl-Oscar är uppfödd på Galenskaparna och annat. Det är inte konstigt att han har det i sig.
– Humor överlag är underbart och nu när jag fick chansen så väckte det något i mig. Fler idéer har poppat upp och det vore kul att göra något liknande igen, säger Carl-Oscar och väljer att berätta vidare.
– Vi spånar på en grej ihop. En musikal kanske man skulle kunna kalla det. Lite som #Revyn 2.0, det vill säga komik, musik och dans vilket är en perfekt mix. Alltså inget stort men något vi skulle kunna sätta upp lokalt. Testa hur det går.

Mamma Annika bygger vidare.
– Carl-Oscar har många galna idéer som är riktigt sjuka och jag hoppas att det blir något. För egen del är jag mest ett bollplank. Men jag tror det finns något här.
Utöver detta har båda en hel del på gång. I am Nova har precis gett ut singeln ” Touch her hips” och innan året är slut lär det släppas mer. Under våren ska bandet sedan ut och de skriver samtidigt på nytt material.
– Det känns oerhört kul. Upptill våra framträdanden så driver ju jag och Jonathan (Larsson, andra delen av I am Nova) en studio tillsammans och det är en del jobb med den, berättar Carl-Oscar.

Annika beklagar att hon inte kan säga mycket mer än att det är ett fullspäckat schema framöver.
– I den här branschen är det ofta så att saker är hemliga tills det närmar sig. Men jag känner mig glad och förväntansfull över det som komma ska.

Fotnot: Artikeln har tidigare publicerats i Falkenbergsposten.