Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mörnbäcks bästa gubbar ska på turné till Halland

Absurda konstellationer är Jörgen Mörnbäcks grej. Så vad sägs om en kulturdebatt mellan Jan Björklund, Björn Ranelid och Krister Classons figur Birger?

Imitatören samlade i september ihop ett gäng av sina favoritgubbar på Lisebergsteatern, för en best of-show med en medveten allmänpolitisk prägel.

Att det blev regeringsskifte påverkar därmed inte innehållet i någon större omfattning, förklarar Jörgen Mörnbäck, som nu laddar för fullt för turnén som både stannar till i Kungsbacka den 19 och Halmstad den 22 februari.

– Det känns bra, tycker den inbitne Elfsborgaren, som inleder turnén i de gulsvartas hemstad Borås.

Till föreställningen har han valt bland sina favoritnummer, uppdaterat en del och även skrivit nytt. I andra akten blir det extra mycket musik i form av en musikkavalkad under ledning av Per Sinding-Larsen.

– Bland annat sjunger P-G Gyllenhammar ”Pink Cadillac” med Bruce Springsteen och Birger avslutar med att sjunga med Roy Orbison.

– Absurda konstellationer är min grej! fortsätter Mörnbäck och avslöjar att en hemlig dröm är ett nummer där Lars Lagerbäck sjunger med Britney Spears.

Tills vidare får publiken nöja sig med att se nuvarande förbundskaptenen Erik Hamrén sätta upp ”Hamlet” på Dramaten under ledning av Sven Wollter och med en snabbpratande Glenn Hysén som sufflör.

Att byta röster i högt tempo är, som ni förstår, ett annat av Mörnbäcks varumärken. Något han även visar i numret där han ger sin syn på dagens politiker.

– De är inte lika färgstarka som dåtidens, så de borde kanske försöka ta efter våra actionhjältar, Jakob Eklund, Mikael Persbrandt och de andra, tipsar Jörgen.

Bland kändisarna med halländsk koppling som lär dyka upp finns Carl Bildt och Robert Wells.