Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Harrys krogshow 2020
"En märklig liten show till maten" på Harrys i Falkenberg regisseras av Annika "Andersson" Korenado. De medverkande är, från vänster: Axel Andersson, Carl-Oscar Korenado, Alexander Korenado, Sonny Enell och Sandra Boman. Bild: Privat

Märklig krogshow på Harrys

Annika ”Andersson” Korenado regisserar två av sina söner.

Mindre och märkligare. Så kan kanske årets show på Harrys i Falkenberg sammanfattas.

– Det sålde slut snabbt men vi har lagt in nya datum, säger Carl-Oscar Korenado.

En skillnad mot förra årets "En musikalisk kryssning" och den som var planerad men ändrades på grund av coronapandemin, är att det blir en show utan rockband.

– Det blir mer intimt eftersom vi bara kör akustiskt och inte lika mycket "stå upp och dansa"-känsla. Jag spelar piano och turas om med Axel Andersson att spela gitarr, säger Carl-Oscar Korenado.

Harrys krogshow 2020

Han tippar att ungefär halva middagsföreställningen utgörs av musik och att den andra halvan är humor av olika slag.

– Det blir en maträtt och en show på ungefär två timmar. Vi har inte ett särskilt tema, utan har valt bra låtar på engelska och svenska och ska få det att låta fylligt och spännande trots att det bara är två instrument. Några egenskrivna låtar blir det också.

Den tidigare elitfotbollsspelaren "Ossen" är även i år ett nav i produktionen, som regisseras av hans mamma Annika "Andersson" Korenado. Manus har de skrivit ihop med artisterna och producenten Jonathan Larsson, som även sköter ljudet (och ingår i popduon I Am Nova med "Ossen").

– Vi hade en hel krogshow klar och var taggade att köra den, men vi sparar allt till nästa år. Det vi spelar i år är nyskrivet på kort tid. Det har varit utmanande, men ibland blir det roligt just när man tvingas att vara spontan, fortsätter Carl-Oscar.

Mer humor i låtarna

Årets uppsättning heter "En märklig liten show till maten".

– Jag tror att det är humor som passar de flesta och så även några mer skruvade inslag. Som helhet är det lite mer sketchbaserat och med mer humor i låtarna, säger "Ossen".

På scen återkommer Carl-Oscars yngre bror Alexander Korenado och Sonny Enell, som har synts i många av Kålle Gunnarssons uppsättningar. Jämfört med förra året är inte Linda Rapp, Anna Moraeus och Jimmy Ottosson med – och istället lyfts den lokala förmågan Sandra Boman fram.

Hon har efter estet dans på gymnasiet studerat på Kulturama i Stockholm, showat på Golden hits och High Chaparral, samt sjungit i Allsång på Vallarna, men även lirat volleyboll i Elitserien.

– Sandra och Hanna Holmgren skulle ha varit med i den stora krogshowen, precis som Jimmy Ottosson och trummisen Peter Wallenäs, men det får bli nästa år, säger "Ossen".

Kommer du och brorsan ta med något från er humorkonsert "Skepp 12" som spelades på Storan för några veckor sedan?

– Det är ett musikprojekt som vi gör med två karaktärer och absurda låtar, och det är inte omöjligt att de två dyker upp. De heter Jonas Daghem och J-P Grönwald och kallar sig Skepp 12 och de behöver ju också spelningar nu i coronatider.

Läge att hålla öronen öppna alltså, för låtar som "Du e' så go" och "Portad från stans enda hak", från det fiktiva albumet "Tidens tango".

Premiär den 24 oktober

Harrys i Grand Hotel ska se till att insläpp och föreställningar är coronasäkra från premiären den 24 oktober och framåt.

När de sex första kvällsföreställningarna fram till den 14 november sålde slut fixades två lunchföreställningar den 31 oktober och den 7 november. Nu har ett fåtal nya platser ordnats på kväll och en förlängning med fem lördagar ända till och med den 19 december.

– Vi är jätteglada för det stora intresset. Vi tappade ju många spelningar i sommar, så vi var sugna på att göra något och även skapa lite jobb i en bransch som är i kris, säger Carl-Oscar Korenado.

HARRYS KROGSHOW 2020

Titel: En märklig liten show till maten

Regi: Annika "Andersson" Korenado.

Producent/ljudteknik: Jonathan Larsson

Medverkande: Carl-Oscar Korenado, Alexander Korenado, Sonny Enell, Sandra Boman och Axel Andersson (gitarrist).

Plats: Harrys på Grand Hotel i Falkenberg.

Datum: 24/10, 31/10 (två föreställningar), 6/11, 7/11 (lunchföreställning), 13–14/11 (slutsålt), 21/11, 28/11, 5/12, 12/12 och 19/12.