Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kålle Gunnarsson håller i en julshow i Falkenberg för sjätte året i rad (bilden är från 2012).

Julstämning med Kålle och hans vänner

Intimt, genuint och juligt i varenda detalj – så beskriver Kålle Gunnarsson julshowen "Music of the christmas night".

En av de starkaste jultraditionerna i vårt land är Kalle och hans vänner på tv på julafton. I Falkenberg har en annan kär tradition vuxit fram, det är showen "Music of the christmas night" med Kålle och hans vänner.

– Det är sjätte året och väldigt många återvänder år för år. Samtidigt växer intresset och vi har redan sålt mycket fast att biljetterna inte varit ute länge. Som det ser ut nu kör vi sista helgen i november varje kväll men jag tror att vi på lördagen kommer att få lägga in en matinéföreställning. Det är jätteroligt att folk vill komma i julstämning med oss, säger Kålle Gunnarsson.

På Stadsteatern väntar en kväll i uppesittar-stil. Kålle Gunnarsson tar tillsammans med Sara Axelsson, Pernilla Karlsson och Robin Rösehag plats i soffan för att därifrån leda en sagolik kväll.

– När man kommer som gäst får man en bingobricka. Så under kvällen kör vi i sann "Bingolotto"-stil med bingo och färgfemma. Upptill detta så är det sketcher, sång, musik och dans. Det är ett intimt koncept där publiken känner sig delaktiga och det blir en gemenskap i lokalen. Julen för mig är att vara tillsammans med nära och kära och den känslan eftersträvar vi med showen, säger Kålle Gunnarsson.

Liksom i de flesta av sina produktioner har Kålle en bas med professionella artister med sig, i detta fall i soffan. Sedan tillkommer elever från teaterskolan. I år är det närmare 100 personer i olika åldrar som är med i julshowen.

– Jag tycker om blandningen och för mig är det viktigt att unga talanger på väg ut i artistlivet möter publiken tidigt, men det är också viktigt att de som är nöjda med att spela teater och sjunga för att det är roligt och inte vill jobba som artist, ändå får möta publik.

– Sedan tycker jag om att såväl eleverna som de professionella har anknytning till Falkenberg och att publiken känner sig nära ensemblen.

"Music of the christmas night" vänder sig till alla åldrar och Kålle Gunnarsson betonar att det är en familjeshow. Såväl ung som gammal ska ha roligt.

– Tidigare år har vi för barnen haft med någon scen ur "Emils jul" och ett annat år var det "Tomteparaden" från Disney. Det är viktigt, precis som det är viktigt att så många av låtarna som möjligt är på svenska. Dels för de små dels för att de lite äldre i publiken har varit tydliga med den önskan, säger Kålle Gunnarsson.

Att återskapa julens ursprungliga budskap om kärlek, frid och gemenskap adderat med glädje och skratt sammanfattar det Kålle Gunnarsson och hans vänner vill förmedla.

– Vi har ofta med någon psalm och lämnar utrymme för reflektion. Julens budskap är ständigt aktuellt och vi vill ge publiken den magi julen är för många, säger Kålle Gunnarsson.