Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Schyffert kommer till Falkenberg med sin föreställning, 28 oktober. Genom åren har han hunnit med många olika roller och programledarskap.

Henrik Schyffert: ”Jag ÄR Falkenberg”

En av Sveriges största och mest erkända komiker kommer till Falkenberg. Henrik Schyffert intar Stadsteatern 28 oktober med sin monolog “Var inte rädda”, som hyllats i tidningarna.

Föreställningen har han spelat för fulla hus hela våren. Nu är han äntligen på väg till Falkenberg och han utlovar en underhållande kväll med 90 minuters skratt.
– Det är min ambition. Sen försöker jag också ta upp lite riktiga och personliga ämnen. Jag gillar blandningen. Det ska vara sött och salt. Som livet själv.

I somras var han inbokad i Badjävlar-turnén men fick lämna återbud till alla åtta stopp på grund av sjukdom. Snopet för besökarna uteblev ett av de största namnen, men Schyffert har sedan dess lovat att komma tillbaka till 2018.

Nu slipper dock Falkenbergarna vänta längre.
– Det ska bli jätteroligt att komma till Falkenberg. Jag har varit där varenda sommar de sista 12 åren. Vi har spelat på Grand och på Hertigen. Jag har också spelat i ett AC/DC coverband på Bratt. Jag känner Annika Andersson lite och har varit på Vallarna flera gånger och jag till och med dragit upp en 3 kilos lax ur Ätran. Jag ÄR Falkenberg.

Henrik Schyffert har inte gjort någon större turné själv sedan drygt tio år tillbaka, när han gjorde sitt försvarstal för 90-talet.
Sedan dess har han bland annat gjort sin kritikerrosade föreställning “Ljust och fräscht” tillsammans med Fredrik Lindström.

Sticker ut hakan
Trots att han sticker ut hakan i de ämnen han skojar om, är han väldigt hyllad, både av kritiker och publik.
– Jag är såklart tacksam att det jag gör blir uppskattat men den enorma mängden tvivel och självkritik jag baxar runt på väger upp det med råge. Jag ändrar och fixar i manus varje dag och är tyvärr aldrig nöjd. Det är en sjukdom, säger Henrik med ett skratt.

Hyllad föreställning
I den nya showen tar han istället upp alla rädslor som blossat upp i samhället de senaste åren och blandar dem med sådant han själv gått igenom. Han beskriver att han sett att man genom åren ska vara rädd för olika saker i syfte att undvika något annat och tar avstamp i det.

Det blir högt och lågt när rädslorna handlar både om politik, och om det som inträffar när många fyller 40 och rädslan för att bli gammal ploppar upp.
Hur gör man då? Måste man springa maraton för att få den känslan att släppa?

Föreställningen är nu väl inkörd och Henrik Schyffert har stenkoll hur publiken brukar reagera. En fördel till stor del, men:
Hur gör du för att du inte ska hamna i autopilot och gå på rutin?
– Jag ser till att alltid improvisera och prata lite med publiken. Det finns ett grundmanus men standup är en balansakt på slak lina och det blir roligare för både mig och publiken om det svajar till lite varje kväll och man inte riktigt vet vad som kommer att hända. Att prata om något lokalt och något som har hänt precis är också friskt för att hålla det fräscht.

Artikeln har tidigare publicerats i Falkenbergs-Posten.