Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Solokonsert. Med sin höga närvaro och stora publikkontakt skapade Anders Wendin en skön stämning på Stålboms i fredags och han hyllade även konditoriet i Falkenberg.

Fullsatt konditori med stor dynamik

Anders Wendin åstadkom precis det som utmärker Bullar & Bång på Stålboms – intimt, genuint, spontant och personligt. Allt som räckte var hans röst, gitarr och fantastiska närvaro.

Konsertrecension

Anders Wendin
Bullar & Bång Inside
Stålboms, Falkenberg, den 27 mars

Ett fullsatt konditori – två kvällar i rad dessutom. Två slutsålda spelningar som presenterade en ödmjuk och tacksam Anders Wendin, som under fredagskvällen poängterade sin tacksamhet gentemot både publik och Stålboms konditori.

40-åringen från Ludvika bjöd på en bred blandning av gammalt och nytt och blev därmed både soloartisten Anders Wendin och Moneybrother (som han är också känd som) under samma kväll.

Allsången tog sin start redan i första låten Min kompis farsa betalade svart, som är första spåret på senaste skivan under namnet Anders Wendin: Dom ska få se vem dom roat sig med (2014). Ett album som fått bra recensioner och som visar just vilken bra låtskrivare han är.

Publikens respons och Wendins personlighet göt sig samman från allra första stund och skapade därmed ett personligt möte som blev kvällens stora helhetsintryck. Med komik, charm och fantastiska närvaro fängslade han publiken, som i sin tur fick hela Stålboms att vibrera.

Spontaniteten erövrade - kvällen, där låtlistan överraskade gång på gång. Vi fick bland annat höra covers som klassikern som Are you lonesome tonight, som var en av låtarna Wendin framförde tillsammans med en symfoniorkester i Gävle tidigare i år.

Han bjöd på ett potpurri av nytt solomaterial och Moneybrother, vilket skapade extas bland publiken. Vi fick höra ”gamla” låtar som Dom vet ingenting om oss och Downtown train (Tåget som går in till stan) från albumet Pengabrorsan (2006) och Will there be music från Mount pleasure (2007) och en helt ny låt som skrevs för bara några veckor sedan.

Som ett extranummer fick vi även Fulla för kärlekens skull (Eldkvarn) där publiken tillsammans med Wendin sjöng sig hesa – för kärlekens skull.

Publikens gensvar skapade tillsammans med Wendins obotliga närvaro en vacker symbios som höll sig kvällen ut.

Kvällens musikaliska inslag blev många och framförallt varierade, där Wendins otroliga röstkapacitet kom till rätta i flera låtar – från ljusa toner som sekunder senare bottnar i mörka, raspiga toner. För att sammanfatta kvällen är det framförallt blandningen av låtarna som bevisade det som publiken ständigt ropade ut, just vilket geni han är.

Stålboms och publiken fick inte bara en fantastisk spelning men även en stor portion tacksamhet: ”Tack för förtroendet. Tack för supporten” avslutade Anders Wendin, som därefter började tala om småstäder och om gemenskap och att skapa något som Stålboms skapat: ”att gå ihop och skapa något som det här jävla stället. Tack så mycket”.

Wendin fortsatte med att hylla det lilla konditoriet för skapandet av något så genuint och avslappnat så som just denna kväll blev.