Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det nya "Så ska det låta"-gänget: lagledarveteranen Marika Willstedt, nya programledaren Sarah Dawn Finer och nye lagledaren Emanuel Norrby.

Sarah Dawn Finer förnyar flaggskeppet

Programledare, pianist, orkester, studio och tävlingsmoment – det mesta är nytt i den 23:e säsongen av "Så ska det låta" i SVT.

Just nu pågår inspelningarna av "Så ska det låta" i tv-huset i Stockholm. Två avsnitt spelas in varje dag och arbetet pågår från tidig morgon till sen kväll.

- Ska jag vara ärlig så är det här mycket svårare än vad det ser ut att vara på tv. Det är svårare för artisterna, svårare för pianisterna, svårare för programledaren och svårare för orkestern, säger Sarah Dawn Finer.

Artisten är ny som programledare men inte direkt ny i programmet. Hon var med och tävlade för första gången när hon var 19 år gammal och har genom åren medverkat totalt åtta gånger.

Ändå var det ingen självklarhet att svara ja när SVT ställde frågan om hon ville ta över "Så ska det låta".

- Det är så himla många aspekter på flera plan. Är det rätt? Är det rätt att göra nu? Det handlar väldigt mycket om tajming, jag har fått många roliga frågor från SVT under åren men ofta har det varit vid fel tidpunkt, säger Sarah Dawn Finer.

- Jag ville inte heller gå in och känna mig som en ny programledare i ett fast koncept.

"En nystart"

Det ville inte SVT heller. Planen var i stället att stöpa om det gamla underhållningsflaggskeppet och Sarah Dawn Finer erbjöds en fri roll.

- De ville förnya programmet för att få in mer musik och de ville ju såklart att det skulle anpassas efter mig och vad jag kan. Därför var de tydliga med att jag skulle vara en sjungande programledare, säger hon.

Det är inte heller bara programledaren som är ny i den kommande säsongen. Orkestern har bytts ut, studion byggts om och Emanuel Norrby har ersatt Karin Westerberg som lagledare – det är egentligen bara lagledarveteranen Marika Willstedt, som gör sin åttonde säsong, som är kvar.

- Det känns helt fantastiskt. Det var det innan också men det är en så härlig ny energi och att Sarah varit så involverad och satt sin prägel gör att alla är väldigt taggade. Det är verkligen en nystart, säger Marika Willstedt.

"Fönya och utmana"

Dessutom kan man som tittare räkna med att få se en del nya tävlingsmoment och en rad artister som inte har medverkat i "Så ska det låta" tidigare.

- Det är väldigt mycket bra och nya artister och det gör också att det blir lite nyare musik. De är bjussiga också, väldigt populära artister som verkligen visar något av sig själva som jag på riktigt inte trodde att jag skulle få se, säger Sarah Dawn Finer.

Hon tycker att man har vågat "förnya och utmana" programformatet. Det kan förstås leda till reaktioner – samtidigt vill Sarah Dawn Finer lugna eventuella oroliga tittare.

- Det här är ju ett flaggskeppsprogram, det är klart att alla kommer att tycka olika om saker som försvinner och tillkommer. Men inga fundament är borta, det kommer att vara många artister de har sett förut och otroligt många moment som de känner igen, säger hon.

"Så ska det låta" får premiär i SVT1 den 7 januari.