Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sanna Nielsen är laddad inför allsångspremiären på Skansen. "Jag kommer att showa loss så mycket jag kan", säger hon. Arkivbild.

Sanna Nielsen: "I år tänker jag slå på stort"

Shirley Clamp utlovar en ny sida av sig själv och programledaren Sanna Nielsen står inför en riktig utmaning – det är dags för allsångspremiär på Skansen.

Shirley Clamp, Peter Jöback, Shirin och Jireel – det är artisterna som kommer att öppna årets första "Allsång på Skansen".

Shirley Clamp gör sitt första soloframträdande i programmet, och nu utlovar hon en ny musikalisk riktning. Under våren släppte hon singeln "Efter vi fallit".

- Jag har landat i absolut pop. Min producent Elin Bell har skapat ett nytt sound åt mig, och det man har hört tidigare av mig tycker jag inte man kan likna vid det nya, berättar hon.

"Älskar sammanhanget"

På allsångsfronten tänker hon framföra någonting med lite mer tempo.

- Jag brukar alltid bjuda på någonting fint och stämningsfullt, till exempel "För kärlekens skull" med Ted Gärdestad, men nu tänker jag att det ska bli någonting fartigt, så att alla kommer i gång, säger hon.

Peter Jöback stod senast på Sollidenscenen 2015 när han gästade Alcazars "Allsångsscenen är din". Den här gången kommer han att framföra sin nya singel "The mask" live för första gången.

- Det ska bli jättekul att göra det här med Sanna Nielsen, hon har skött sig jättebra tycker jag. Jag älskar sammanhanget, sommaren och publiken här, säger han.

Två nya instrument

Sanna Nielsen är inne på sitt tredje år som programledare, och årets premiär kan bli en riktig utmaning. De tidigare två åren har hon öppnat med piano och fiol, nu tar hon på sig en ännu större utmaning.

- Jag ska spela två instrument i öppningsprogrammet som jag är fruktansvärt nervös över nu, berättar Nielsen.

Hon vill inte avslöja vilka instrument det är, men säger att hon aldrig har spelat dem tidigare.

- I år tänker jag slå på stort, säger hon.