Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marika Carlsson, Eric Saade och Sarah Dawn Finer programleder veckans deltävling i Lidköping.

Saade och Dawn Finer släpper låt ihop

Melodifestivalprogramledarna Sarah Dawn Finer och Eric Saade släpper en ny låt ihop – skriven av Tomas Andersson Wij. Låten framförs för första gången i Melodifestivalens mellanakt.

På lördag kommer de sju sista bidragen i årets Melodifestival att nå tittarna – dessutom passar programledarna på att släppa en egen poplåt, "Ljuset".

- Vi var på en workshop tillsammans och spånade fram en massa idéer, där vi kom fram till att vi ville göra någonting som vi aldrig hade gjort förut, berättar Eric Saade.

Tanken är att han och Sarah Dawn Finer ska kombinera sina starkaste sidor.

- I mitt fall kommer det att vara sång och dans, i Sarahs fall är det Sveriges vackrades sång, säger han.

- När vi berättade om den här idén för vår koreograf Linda Hansson, som har gjort alla våra öppningsnummer och akter, fick hon en superfin referens som vi blev kära i. Våra husdansare går all out, det är så himla vackert, säger Sarah Dawn Finer om numret.

Intäkterna för låten kommer att gå till Radiohjälpen och deras arbete i Jemen. Musiken har de båda programledarna skrivit tillsammans med Johan Röhr, som även är producent för låten, medan Tomas Andersson Wij står för texten.

Efter framträdandet kommer låten att släppas på digitala musikplattformar.

Förutom Eric Saade och Sarah Dawn Finer leder även Marika Carlsson den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen. Det betyder att Kodjo Akolor står över den här veckan.

- Min roll är att leda programmet framåt. Sedan ska jag försöka att skoja lite också men det tycker jag ingår i min natur. Jag hade mitt stora nummer förra veckan, säger Marika Carlsson.