Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/15

Så blev superkvällen för alla musikälskare

Onsdagen var fullspäckad med musik. Se bilderna här.

Det blev en riktig superkväll för alla musikälskare i Falkenberg när det bjöds på jazz, blues och rock på olika scener.

Men kvällen började i Varberg där Musikerkollektivet Vargen tolkade Bob Dylan på svenska i Mikael Wiehes, Ulf Dagebys, Björn Afzelius översättningar. Det var en fullsatt Societetspark som mötte musikanterna när de gick upp på scen i den soliga och för en gångs skull varma och stilla sommarkvällen.

Samtidigt började de danssugna gästerna på kräftfestivalen i Glommen att ladda för dansbandsmusik med Barbados. Den generösa dansbanan fylldes sakta men säkert med dansanta par som tog en svängom.

Jazzdagarna i Falkenberg jazzade vidare på Hwitan med en imponerande uppsättning artister. Kvällen inleddes med sångerskan Hannah Svensson. Därefter gick den prisbelönta munspelaren Filip Jers upp på scen och spelade bland annat Toots Thielemans låtar men hyllade också den svenska sommaren med bland annat Evert Taubes "Dans på Sunnanö". 

Senare på kvällen var det Ebbot Lundbergs tur att ta plats på scen med ett 18 man starkt storband i ryggen. Det blev godbitar och favoriter ur rock- och jazzhistorien och en del nummer från Ebbots egen katalog. Håkan Broström var kapellmästare för storbandet som bjöd på många magnifika solon och musikaliska utsvävningar.

Ola Salo spelade på Stålboms som givetvis var helt fullsatt.

– Jag vill höra er yla, Hallands vargar, ropade Ola och fick publiken med sig. 

Han hade inte haft några planer på att spela i sommar alls men kunde inte tacka nej när de ringde från Stålboms.

– Vi hade så himla roligt när vi var här för två år sedan.

På Bratt drog Johan Örjansson fullt hus som vanligt med sin gitarr och lite rockiga bluesiga stil. Kön ringlade sig lång utanför och det var fullt i såväl baren som kring borden.