Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/14

Rockar loss med sköna hits

Klassiska schlagerhits levereras med glitter, glamour och ett stor hjärta.

Klassiska schlagerhits levereras med glitter, glamour och ett stor hjärta när ensemblen med Kålle Gunnarsson i spetsen sätter upp årets version av Schlagerabstinens på Storan i Falkenberg.

Kålle Gunnarsson och hans vänner, bland andra Thomas Pettersson, Anngelina Rautalin och Hanna Holmgren, radar upp sköna schlagerhits på löpande band för en entusiastisk publik - som kan varenda refräng. Det är nionde året i rad som man gör detta, vilket också framgår när publiken under glada skratt tillfrågas om vilken gång i ordningen de är där. 

Man brukar säga att en bra schlagerlåt har drag och sätter sig direkt. Det är den där alldeles speciella känslan som alla schlagernördar letar efter - att man blir berörd på något sätt. Det ska vara en stark melodi med en inledning som bygger upp mot en medryckande refräng och man får inte misslyckas med tonartshöjningen mot slutet. Texten ska helst handla om kärlek, kärlek eller kärlek.

Men även framträdandet, smink och kläder är avgörande och här har Kålle och hans vänner inte sparat på krutet. Det är guldtajts, paljetter och peruker i långa banor. Överdrivet och med humor blir det en kärleksfull hyllning till alla flåsande melodifestivalartister i märkliga scenkläder genom åren, precis som det ska vara i schlagersammanhang. 

Hanna Holmgren öppnar självklart kvällen med Fångad av en stormvind och visar att hon har en pipa i samma klass som Carola. Även Kålle Gunnarsson imponerar när han tar sig an Roger Pontares mäktiga När vindarna viskar mitt namn. Det är proffsigt och det är kul. 

Det är också något härligt befriande i denna ensembles totalt opretentiösa förhållningssätt och helt oförblommerade glädje när de framför dessa välkända och älskade låtar. 

Poppiga låtar varvas med rockiga låtar och ballader i denna föreställning på två och en halv timme där publiken står upp och sjunger med. 

Även en paus ingår och en schlagerquiz där publiken får frågorna mellan låtarna. Sju föreställningar blir det totalt i sommar.

Det sägs att inget land i världen älskar schlagers som vi gör i Sverige. I februari börjar många av oss att följa deltävlingarna i Melodifestivalen och när finalen är avklarad laddar vi upp för Eurovision i maj.

När sommaren kommer är allt över och vi drabbas av - abstinens.

Frågan är om en kväll i Falkenberg kan bota detta. Det finns en risk att det kan göra saker och ting värre. Om man är schlagernörd vill man nämligen gärna stanna i den här schlagerbubblan där alla är glada, snälla, kära och har glittriga kläder.