Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Revyn repriserar sina bästa nummer i tv

Falkenbergsrevyn i Stadsteatern ligger nere på obestämd tid i pandemitider. Men snart sänder SVT ”Revypärlor” i två 45-minutersprogram där man plockat godbitar från de sju senaste revyerna.

– Jättekul att få möjlighet att göra det här programmet. Vi har fått göra ett ganska långt uppehåll från scenen och det är väldigt värdefullt för oss att få synas, säger revyns producent Magnus Wernersson.

Falkenbergsrevyn brukar dra runt en miljon tittare när den visas på tv. Så det var kanske inte så konstigt att SVT tackade ja när revygänget presenterade sin idé om att plocka ihop ett slags bäst of när årets föreställning fick ställas in.

LÄS MER: Falkenbergsrevyn ställer in vinterns föreställningar

– Vi har varit väldigt delaktiga i produktionen. Jag och Andreas (Sköld) har suttit och tittat på över 16 timmar från revyerna 2014-2020 och plockat ner det till 90 minuter med cirka 80 inslag. Det hade man inte velat att någon annan gjorde åt oss och det var fantastiskt roligt.

– Det blir ett jäkla högt tempo och visar vilken bredd vi har. Vi har delat upp programmet i olika block med allt från trender till internationellt, mat och svensk politik. En rolig grej är att SVT valt att göra en trailer också. Det har man inte gjort för oss tidigare.

”Revypärlor” visas alltså i två delar den 10 och 17 maj med Anna Carlsson och Andreas Sköld som programledare på plats i en stadsteater utan publik..

Eftersom nyårsrevyn blev inställd har revygänget tänkt spela en Bäst of på Hwitan i sommar med inslag från över tjugo revyer plus några nyskrivna nummer. Därför väntar man spänt på vad Folkhälsomyndigheten meddelar den 17 maj.

– Vi har inte ställt in ännu. Bokningssystemet är klart och vi kan i princip bara trycka på knappen, säger Magnus Wernersson.

LÄS MER: Falkenbergsrevyn ställer in allt i år