Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kodjo Akolor gör debut som programledare för Melodifestivalen och han erkänner att han är nervös.

Programledarna lovar överraskningar

Melodifestivalens programledare avslöjar inget om innehållet i den första deltävlingen. Men debutanten Eric Saade lovar överraskningar:

Förväntningar är på topp och nerverna är spända. Inför helgens första deltävling i Göteborg håller programledarna Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Eric Saade och Marika Carlsson på fredagen sin första presskonferens.

- Jag har kräkts en del, men Sarah har sagt att det är normalt, det hör till, säger Kodjo Akolor, som ska leda en Melodifestival för första gången.

Längtar efter publik

Inför lördagens deltävling är det dags för genrep i Scandinavium i Göteborg.

- Fram tills nu har det varit som att sjunga i duschen så jag ser verkligen fram emot att få testa allt på riktigt, säger Sarah Dawn Finer, som både har tävlat och programlett festivalen tidigare.

Komikern Marika Carlsson gör sin första Melodifestival. Hon har samma inställning som Sarah Dawn Finer.

- Äntligen får vi träna inför en riktigt publik, säger hon.

Programledarna lovar överraskningar men vad showen mer exakt kommer att erbjuda vill de hålla hemligt – helst ända till premiären klockan 20.00 på lördag.

På frågan om de alla kommer att sjunga och dansa svarar de svävande.

- Hmm.. jooo, säger Marika Carlsson, men Eric Saade fyller snabbt i:

- Vi ska inte avslöja någonting. Det vi kan säga är att vi kommer att bjuda på oss själva till max.

Många har åsikter

Förra årets programledarteam David Lindgren och "Fab Freddie" Svensson var en av många omtyckt duo. Men de fick även ta emot en del kritik och näthat i sociala medier. Kodjo Akolor välkomnar kritik, men på rätt nivå.

- Vi utgår ifrån att vi kommer leverera ett program som många kommer att tycka om, men självklart kommer folk ha olika åsikter. Så länge kritiken har en god ton så är jag nöjd, säger han.

Eric Saade har varit med och tävlat två gånger tidigare och med låten "Popular" lyckades han knipa en tredje plats åt Sverige i Eurovision Song Contest 2011.

Som debutant på programledarsidan är han inte nervös för publikens reaktioner.

- Jag känner mig lugn. Jag älskar att folk tycker till, det betyder att det berör. Det går inte att få samma reaktion från alla, vissa saker älskar man mer och vissa saker älskar man lite mindre.