Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Leonardo DiCaprio och Quentin Tarantino närvarade vid premiären av ”Once upon a time…in Hollywood” i Cannes.

Positiva reaktioner på Tarantinos nya film

I flera timmar väntade kritiker i eftermiddagssolen på att pressvisningen av Quentin Tarantinos ”Once upon a time…in Hollywood” skulle börja. Och efter visningen verkade de flesta vara överens: Det är en mycket bra film, men den kunde med fördel ha varit en halvtimme kortare.

Quentin Tarantinos senaste alster var på förhand en av de mest emotsedda filmerna vid årets filmfestival i Cannes och den verkar ha levt upp till förväntningarna.

- Det är en långsam men intensiv film. Tarantino tar sin tid, och det är lite väl mycket om Hollywood-kulturen på 60- och 70-talen. DiCaprio och Pitt är utmärkta och förtjänar att få dela på årets skådespelarpris, säger den nederländske filmkritikern Ab Zagt till TT.

"Överraskande twist"

Martyn Palmer från England instämmer men tycker gott att regissören kunde ha varit lite flitigare med saxen.

- En mycket bra Tarantino-film. Den hade varit ännu bättre om han klippt ner den första timmen. Underbara prestationer av DiCaprio och Pitt, en dubbelakt skapad i filmens himmel och en mycket överraskande twist i slutet. Det är inte en box office-succé som Marvelfilmerna, men Tarantino har många fans runtom i världen som kommer att se till att den blir en kommersiell succé, säger han.

Manson-morden

Filmen utspelar sig i Los Angeles 1969 under tiden före Manson-morden, då Roman Polanskis hustru Sharon Tate och flera vänner till henne blev brutalt mördade. Filmens huvudpersoner spelas av Leonardo DiCaprio och Brad Pitt – den förre är en filmstjärna som tvivlar på sin karriär, den sistnämnde är hans bäste vän och stuntman. De bor granne med paret Tate/Polanski – och det är nog på sin plats att där sluta gå in på handlingen.

Filmen är i princip omöjlig att skriva om utan att avslöja viktiga händelser och Tarantino har för övrigt i ett öppet brev gått ut till pressen i Cannes och bett dem att inte avslöja några av filmens överraskningar.

Efter visningarna i Cannes dröjer det tills filmen får premiär runtom i världen. I USA kommer den i slutet av juli, till Sverige kommer den först den 9 augusti.