Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Glans och Peter Stormare spelar huvudrollerna i "Swedish dicks". Pressbild.

Politisk twist när "Swedish dicks" återvänder

Komediserien "Swedish dicks" är tillbaka i jul. I den andra säsongen får tittarna lära känna de Los Angeles-baserade privatdeckarna ännu bättre.

När "Swedish dicks" presenterades som strömningstjänsten Viaplays första originalserie var det många som höjde på ögonbrynen – så även huvudrollsinnehavaren Johan Glans.

- När man fick höra att Peter Stormare, Keanu Reeves och Traci Lords skulle vara med, att det skulle filmas i Hollywood och att Peter Settman skulle regissera... Det var bara så konstigt, berättar han.

- Jag tänkte att det här måste jag göra. Oavsett om det blir bra eller dåligt så kommer det i alla fall att bli intressant, det kommer inte att vara tråkigt.

"Roligaste produktionen"

Första säsongen, som hade premiär 2016, blev till slut en succé. Nu kommer snart den andra säsongen med Glans och Stormare som olicensierade privatdetektiver i Los Angeles.

- Redan när vi gjorde den första säsongen pratade vi om att drömmen var att det skulle gå så bra att vi fick göra en säsong till. Det här är den roligaste produktionen jag har varit med om. Bara att få åka runt med Peter Stormare i 70-talsbil i Los Angeles och låtsas att man är deckare, det är ganska få svenska 40-åringar som får göra det, säger Johan Glans.

"Aktuell politisk twist"

Han berättar att rollfigurerna fördjupas i den andra säsongen.

- Min karaktär visar sig vara en olaglig invandrare i Donald Trumps USA. Man brukar ju oftast höra om att det är mexikaner och så där som är "illegal aliens" men nu är det en svensk som måste gå under jorden och smyga och ljuga. Det är en rolig och aktuell politisk twist, säger Johan Glans.

- Sedan är det ytterligare komplikationer, som vi redan har gläntat på dörren till. Som att min karaktär är på väg att bli förälskad i Ingmars dotter, vilket han inte ser med blida ögon på. Vi tar ut svängarna ännu mer där.

Hoppas på fortsättning

Peter Settman, som är "konceptuell regissör" för "Swedish dicks", säger att man också tar ut svängarna på andra sätt.

- Det är väldigt snyggt. Konceptuellt har vi liksom dragit det ännu längre, säger han.

Den andra säsongen av "Swedish dicks" får premiär den 25 december. Såväl Settman som Glans hoppas på att det ska bli ännu fler säsonger framöver.

- Jag gör gärna ännu mer. Jag tror att det är en serie som mår bra av att utvecklas under tid, säger Peter Settman.