Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Wahlbeck förvånad över allvaret

Att vara med i ”Let’s dance” är inte – ursäkta uttrycket – en dans på rosor. Tidningen har pratat med Peter Wahlbeck som är närmast chockad över engagemanget hos sina medtävlare. – Det är sjukt. Jag trodde vi skulle dansa lite på lattjo.

Förra fredagen var det premiär för dig och din danspartner Maria Bild i ”Let’s dance”, hur kändes det?
– Ska jag vara ärlig känns det sådär. Det var mycket svårare än vad jag trodde. Vi hade verkligen tränat mycket, men det visade sig att det var ingenting i jämförelse med de andra. Folk tar det på så blodigt allvar och jag är ju en normal person, så jag vet inte... Sen kan ju någon gå och bara tramsa och ändå gå vidare. Det är ett konstigt underhållningsprogram.

Var du nervös före sändningen?
– Väldigt. Jag har stått på scen i 20 år men det här var jobbigt, det är lite speciellt när det är direktsändning också.
– Men jag gillar att dansa. När jag gick i skola på Vallås i Halmstad föreslog jag min gympalärare att vi kunde dansa i stället för att spela innebandy, men det hände inget. Om jag fick bestämma skulle jag tvinga det svenska skolsystemet att införa dans på schemat, i stället för att man ska sparka på bollar och sånt. Jag hoppas att ”Let’s dance” kan göra dans trendigt, att det för positiva saker med sig.

Har du fått träningsvärk?
– Ja, framför allt i tårna. När man dansar måste man stå på tå hela tiden, och det är inte min grej att gå på tå.


Hur mycket tränar ni?
– Tio timmar i veckan, mer hinner jag inte. Samtidigt håller jag på att repetera på ”Cabaret für alle” på Mosebacke. Vi ska göra tv-inspelning i slutet på februari, så det är lite körigt just nu. De flesta andra i programmet tränar säker tre gånger så mycket som jag. Agneta Sjödin har tränat flera timmar om dagen hela julen. Det är nästan lite pinsamt.

Det finns ju några sköna profiler i tävlingen, till exempel Stefan Sauk, Gudrun Schyman och Marcus Birro. Hinner ni umgås under inspelningarna?
– På genrepen finns lite tid att sitta och snacka, annars träffas vi inte så ofta. Jag känner de flesta sedan tidigare.

Kommer du att vara med i finalen?
– Nej, det kan jag garantera, hehe. Men det skulle vara roligt att vara med några veckor till. Nu vet jag vad finvals går ut på, och den här veckan är det rumba. jag skulle gärna testa fler danser, till exempel tango. Fast vi hinner inte lära oss danserna, mest lukta lite på det.

När Mariette Hansson kom hem till Halmstad efter ”Idol” gjorde hon en spelning på B & B, kommer vi få se dig svänga dina lurviga på Bond efter ”Let’s dance”?
– Haha, nä, det finns ingen risk för det.


Du kanske lär din familj dansa i stället?
– Ja, men vi dansar redan mycket hemma med kidsen.