Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Per Gessle öppnar för ny comeback med Gyllene Tider

Den 10 augusti 2019 avslutade Gyllene Tider sin avskedsturné på Brottet i Halmstad. Men redan nu är Per Gessle sugen på ännu en återförening.

Per Gessle ger intervjuer i Stockholm med anledning av sitt kommande soloalbum ”Gammal kärlek rostar aldrig” där han plockat upp ett antal av sina gamla, mer udda spår och gjort nya tolkningar.

Men när GP träffar honom pratar han också om framtidsplaner. Gessle är mitt uppe i arbetet med ytterligare en soloskiva, den här gången med snärtiga poplåtar på engelska.

– Tänk ”Dangerous” med Roxette, den stilen. Egentligen får man inte göra sådant när man som jag är över sextio, men det är just därför jag vill försöka, säger Per Gessle.

Skivan spelas in i Skåne med producenten och gitarristen Christoffer Lundquist och kommer enligt en lurigt leende Per Gessle ut ”när den är klar”.

”Det kändes rumphugget”

Det stannar inte där. Gessle längtar tillbaka till scenen, och till det Gyllene Tider som med buller och bång gjorde en avskedsturné sommaren 2019 med bland annat en bejublad konsert på Ullevi i Göteborg.

– Jag tycker det vore jättesynd om vi inte gjorde något mer. Varför ska man avsluta något som är så bra? Men jag vet inte, jag är ju bara en av fem så vi får se vad som händer. Och sedan är det förstås ingen som vet när vi överhuvudtaget kan ha stora konserter igen, säger Per Gessle.

Men visst var det en avskedsturné?

– Ja, det var ju det. Micke Syd kom med idén om att det var dags för ett snyggt avslut medan vi fortfarande var friska och kunde göra det bra. Och det var klokt. Men när vi var färdiga kändes det ändå lite rumphugget.

Så det kan bli en vända till när det blir säkert att turnera och om alla är sugna?

– Ja, varför inte? Det vore jättekul. Det är alltid något speciellt när vi fem spelar tillsammans så varför inte göra det igen?

Den 6 november släpps Per Gessles nya soloalbum ”Gammal kärlek rostar aldrig”.