Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Medverkande i årets Stjärnorna på Slottet: Peter Jöback, Marianne Mörck, Regina Lund, Ann-Louise Hansson och Bosse Parnevik.

Parnevik vill få healinghjälp av Lund

Med skiftande förväntningar har "Stjärnorna" intagit Teleborgs slott för inspelning av SVT:s klassiska julhelgsprogram.

Åska och regn välkomnade stjärnorna på den första inspelningsdagen i Växjö. Men skådespelerskan Regina Lund tyckte att det bidrog till den goda stämningen.

- Slottet är helt magiskt och vi är ett härligt gäng. Det är lite som att vara med i en Hitchcock-film. Jag trodde inte att det skulle vara så här kul, men jag har blivit alldeles varm i hjärtat av att träffa alla dessa människor, säger hon till TT.

Avstår imitationer

Förutom Lund är Peter Jöback, Marianne Mörck och Ann-Louise Hansson med i årets stjärngäng. Den sistnämnda fixade 79-årige Bosse Parnevik in i programmet.

- När jag kom in fattades två eller tre. Så jag sa att jag ville godkänna de andra namnen om jag skulle vara med. Jag föreslog Ann-Louise, vi känner varandra sen länge. Peter Jöback har jag träffat någon gång, men de andra vet jag inte så mycket om, säger komikern, som intygar att han inte tänker imitera någon av de andra deltagarna.

TT: Vad har du för förväntningar på de här dagarna?

- Jag räknar med att svara på frågor om mina barn och barnbarn, säger han med ett skratt och syftar på artisten Peg och golfaren Jesper.

- Sedan tänkte jag avslöja en hel del om hans majestät konungen, Povel Ramel, Beppe Wolgers, Olof Palme och några andra som jag har imiterat. Det är roliga saker. Sanna men roliga, säger Bosse Parnevik, som slutade imitera kändisar 1993.

Andligt medium

Vilka "mystiska saker" som Regina Lund, som också arbetat som andligt medium, ska förklara för honom vill han dock inte avslöja.

- Vi får väl se hur det blir med det, men det ska blir intressant att höra vilka förutfattade meningar alla har om mig. Marianne Mörck sa tidigare i dag att hon var rädd för att jag skulle utsätta henne för yoga. Men jag utsätter ingen för någonting om de inte vill det. Men jag hoppas att Bosse vill imitera mig. Det vore en ära, säger Regina Lund.

Skådespelerskan friskförklarades efter en kamp mot bröstcancer för två år sedan.

- Jag tycker att det är här ska bli en spännande upplevelse och jag är tacksam för alla fina och positiva upplevelser jag kan få. Speciellt efter att jag haft cancer så är jag tacksam för varje dag jag har i livet, säger Regina Lund.

Skådespelerskan har jobbat med Marianne Mörck och Peter Jöback tidigare. De andra bekantskaperna är nya och ogooglade.

- Jag är lite extra nyfiken på Bosse och Ann-Louise. Jag hoppas bidra med en varm, öppen och lekfull stämning, säger hon.