Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Nybyggaranda i Falkenbergsrevyn

Hur många stolar ryms i Hwitans trädgård? Det finns bara ett sätt att veta. Revygänget har lyft, burit och räknat.

Planerna för Falkenbergrevyns sommarsatsning får allt mer konkretare form. För att på djupet undersöka hur många som kan tänkas få plats i Hwitans trädgård placerades drygt 600 stolar ut. Just möjligheten att flytta på stolar är en fördel med att ha föreställningen utomhus.

– Det var rätt beslut att ställa in i vinter. Vi planerar att köra här ute i juli, så nu har vi gott om tid på oss. Och vi hoppas och tror att det ska vara möjligt med utomhusevenemang då, säger Magnus Wernersson, vd producent och delägare i revyn.

Mindre scen och utomhus i stället för inomhus ställer andra krav på föreställningen. Det blir mer musik och lite färre sketcher, gamla favoriter och en del nyskrivet material. Det nya formatet är både en utmaning och inspiration.

– Det är ett nytt koncept och nya möjligheter, säger scenograf Fredrik Dillberg.

Att vara igång med planeringen på ett så praktiskt plan är upplyftande för hela gruppen.

– Det råder nästan lite nybyggaranda, säger Magnus Wernersson.

I samband med föreställningarna kommer det även att erbjudas mat och dryck i trädgården.

Sedan nyheten om sommarens evenemang kom har många hört av sig till Falkenbergsrevyn med frågor och uppmuntrande tillrop.

– Det finns redan intresse för att boka biljetter, säger Magnus Wernersson och tillägger att just den biten får vänta ett tag till.

LÄS MER: Falkenbergsrevyn ställer in vinterns föreställningar