Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carrie Fisher i "Star wars: The last jedi" från 2017. Pressbild.

Nya "Star wars": Hamill är med – och Fisher

Mark Hamill är med igen när den nya "Star wars"-filmen börjar spelas in i London nästa vecka. Och Carrie Fisher, trots att hon gick bort 2016.

Disney släppte under fredagen rollistan för den avslutande delen i det som kallas "Skywalker"-sagan, alltså den nionde delen i den filmserie som började 1977 med den film som då hette "Stjärnornas krig".

Både Mark Hamill, som spelar Luke Skywalker, och Carrie Fisher, som spelar Leia Organa, kommer att vara med i filmen, bekräftas i en kommuniké från Lucasfilm.

Dotterns stöd

"Att hitta ett riktigt tillfredsställande slut på Skywalker-sagan utan henne verkade omöjligt. Vi skulle aldrig kunna ersätta henne eller att använda en datorgenererad figur, säger J J Abrams, som kommer tillbaka som regissör, enligt kommunikén.

"Med välsignelse och stöd från hennes dotter, Billie, har vi hittat ett sätt att hedra Carries minne och roll som Leia i Episod IX genom att använda tidigare material vi spelade in till Episod VII".

Andra klassiska figurer är Lando Calrissian och C-3PO, och även Billy Dee Williams respektive Anthony Daniels är tillbaka i de rollerna. Men också färskare stjärnor som Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren) och Kelly Marie Tran (Rose Tico) är med igen när inspelningarna börjar i Storbritannien i nästa vecka.

Nästa år

Även filmmusiklegendaren John Williams, 77 år, ska delta. I vilken mån Star wars-skaparen George Lucas, 74, är involverad framgår dock inte.

"Episode IX", som filmen än så länge bara kallas, kommer till biograferna i slutet av nästa år.

Carrie Fisher avled i december 2016. Då hade hon redan filmat alla sina scener till "The last jedi", den åttonde delen i serien som släpptes 2017.