Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norlie & KKV sjunger ofta om olycklig kärlek. "Jag hoppas att vi kan vara med och förändra normen för hur människor ser på känslor, att det är okej att känna känslor och framför allt prata om dem", säger Sonny "Norlie" Fahlberg.

Norlie & KKV: "Vi är en emotionell storm"

Berättelser om kärleken – den där smutsiga, olyckliga, bitterljuva känslan, till tonerna av popinfluerad hiphop, har tagit Norlie & KKV till strömningstoppen i Sverige.

De kallar sig för den första generationens "community kids". Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag stötte på varandra under en utekväll i Stockholm för mer än tio år sedan, men före dess hade de kommunicerat på ett internetforum för svensk hiphopmusik, under användarnamnen Norlie och KKV.

Genom åren har de kommit att bli några av Sveriges mest strömmade artister, med hits som "Ingen annan rör mig som du", "Tröjan du hatar" och "Mer för varandra". Nu släpper de sitt tredje och mest genomplanerade album hittills, "Se på oss".

- Tidigare har vi haft förmågan att släppa ett gäng singlar och insett att vi inte har ett album, sedan kommer fullängdaren ett år efter den första singeln. Konstnärligt sett har det inte blivit samma helhet som vi har fått ihop nu, säger Kim Vadenhag.

Timmar i terapi

Det är första gången som de har en tilltänkt dramaturgi i plattan, med ungdomens naiva känslor i början, för att sedan ta sig an ett vuxet perspektiv. Så klart är kärleken i centrum även den här gången, med inspiration från egna erfarenheter.

- Det är resultatet av timmar i terapi, både att vi har gått till psykologer och att vi har pratat med varandra och försökt att stötta varandra genom livet, säger Sonny Fahlberg.

- Vi är en emotionell storm hela tiden. Man försöker alltid att bearbeta och förstå varför man agerar på olika sätt, säger Kim Vadenhag.

Deras målgrupp anses vara unga tjejer – men på senare tid har även killar kommit fram till dem för att berätta vad Norlie & KKV:s kärlekslåtar har betytt för dem.

- Killar har generellt större problem med att ha kontakt med sina känslor, vilket är ett stort problem i dag. Man behöver gråta och man behöver kunna känna saker för att ta sig framåt, säger Sonny Fahlberg.

"Skitseriösa"

De har genom sin karriär haft över 300 miljoner strömningar på sina låtar – men möter samtidigt ett motstånd mot sin musik, med näthat som följd.

- Vi har tagit in delar som vi gillar i hophop, vi har en popådra som vi anammar och som vi fortsätter jobba med. Jag tror att folk har haft lite svårt att acceptera konceptet Norlie och KKV med tanke på att man står med fötterna i två världar, säger Sonny Fahlberg.

Samtidigt märker de att någonting har förändrats.

- Jag tycker det är kul att folk har börjat förstå att vi är skitseriösa med vår musik. Vi är inte de här som vill göra hits och slänga ut en låt för att tjäna pengar, säger Kim Vadenhag.

Samma dag som "Se på oss" släpps kommer duon att ha ögonen på sig på scenen, då de uppträder under Lollapalooza i Stockholm.

- Vi vet inte om vi kommer att få göra det här igen, därför betyder det här giget väldigt mycket för oss. Vi har satt ihop en helt otroligt turné den här sommaren och varje stopp kommer att bli helt fantastiskt, men nu har vi gjort en skräddarsydd uppsättning för att det ska bli så minnesvärt som det bara kan bli, säger Sonny Fahlberg.