Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Battle royale-spelet "Fortnite" släpps till Nintendo Switch ikväll. Pressbild.

Nintendo på E3: En "Super smash bros"-fest

Sista stora livesändningen på årets E3-mässa i Los Angeles stod japanska Nintendo för.

Presskonferensen bjöd på en blandning stora och små spelnyheter. Från att fartfyllda "Daemon x machina" når Nintendos egen konsol Switch under 2019 – till att det efterlängtade "Super Mario party"-släppet landar i butik den 5 oktober och sätter guldkant på höstens förfester.

Men stjärnan på pressträffen var utan tvekan nya spelet i "Super smash bros"-serien – "Super bros smash: Ultimate" som innehåller alla karaktärer som någonsin har medverkat i det populära slagsmålspelet.

Från klassiker som Solid snake till nya ansikten i form av skräcködlan Ridley från "Metroid"-serien. Spelet släpps den 7 december till Switch samt på Gamecubes handkontroll.

Nyheterna låg inte bara långt in i framtiden. Nintendo passade även på att släppa co-op-överlevnadsspelet "Fortnite" gratis till Switch redan ikväll. Det populära Battle royale-spelet går därmed att spela både bärbart och stationärt.

Nintendo passade även på att visa en trailer på de kommande "Pokémon"-spelen för Switch: "Let's go, Pikachu!" och "Let's go, Eevee!". Utgåvorna är baserade på spelseriens populäraste monster Pikachu och Eevee och släpps den 16 november.