Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Netflix innehållschef Ted Sarandos uppger att företaget kan sluta filma i Georgia, om delstatens skärpta abortlagar träder i kraft. Arkivbild.

Netflix kan sluta filma i Georgia

Filmvärldens protester mot Georgia växer sedan delstaten röstat för en så kallad "hjärtslagslag", som förbjuder abort efter att fostrets hjärta har börjat slå. Netflix uppger nu, som första stora filmstudio, att de kan komma att ompröva sina investeringar i Georgia om den nya lagen träder i kraft.

Bolagets innehållschef Ted Sarandos uppger för Variety att Netflix ska arbeta tillsammans med medborgarrättsgrupper som American Civil Liberties Union (ACLU) för att stoppa lagen i domstol.

"Då lagen ännu inte har blivit implementerad kommer vi att fortsätta filma där, fast vi stöttar samtidigt partners och filmarbetare som väljer att inte göra det. Om den någonsin träder i kraft kommer vi att ompröva hela vår investering i Georgia", säger Ted Sarandos till Variety.

Gynnsamma skatteregler har gjort Georgia till en populär filminspelningsplats i USA. Men flera filmarbetare har nyligen manat Hollywood till bojkott, däribland Jason Bateman, Alec Baldwin, Judd Apatow, Kristen Wiig och Annie Mumolo.