Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Danny Saucedo är en av många artister som showat under Moment Groups flagg.
Danny Saucedo är en av många artister som showat under Moment Groups flagg. Otto Drakenberg är tf VD och koncernschef i det krisande bolaget. Bild: TT/Moment group

Nöjesjätten Moment Group snart bara timmar från konkurs

Torsdag lunch är tiden ute för Moment Group, där bland annat nöjesarrangören 2Entertain ingår. Saknas nya finansiärer då återstår rekonstruktion alternativt konkurs.
– Jag har fortfarande goda förhoppningar om en lösning, säger Otto Drakenberg, tillförordnad VD och koncernchef.

Det är dagen efter statsminister Stefan Löfvens presskonferens där han i skarpa ordalag talade om allas ansvar och meddelade den nya gränsen på åtta personer vid offentliga arrangemang. Samtidigt ströks det så kallade ”trubadur-undantaget”.

– Det var en absurditet som rättats till men nu återinfördes. För oss innebar det i princip slutet även för Hamburger Börs och Wallmans salonger i Stockholm, säger Otto Drakenberg, tillförordnad VD och koncernchef på Moment Group.

Som tidningen berättat befinner sig bolaget i en akut kris och nu handlar det om timmar innan tiden runnit ut.

Senast torsdag lunch måste en lösning finnas på plats, annars saknas likviditet i bolaget och man kommer inte att kunna betala de fordringar som finns. Då väntar antingen konkurs eller, om möjligt, en företagsrekonstruktion.

In i det sista pågår förhandlingar med obligationsinnehavare, investerare och aktieägare. Man försöker även förhandla med sina hyresvärdar och söker de bidrag som annonserats av regeringen med anledning av pandemin.

– Vi har en livskraftig verksamhet och det är absolut meningsfullt att bolaget undviker en konkurs, menar Otto Drakenberg som trots allt håller fast vid sin optimism.

– Det ligger ju förstås inte enbart hos mig, utan jag måste få med mig aktieägare, långivare och finansiärer. Men enkel idrottspsykologi säger att det brukar löna sig att tro på sitt mål. Och när det gäller kriser kommer ofta lösningen i sista stund, säger Otto Drakenberg som tillstår att läget är pressat.

– Det gäller att ha is i magen, men med mindre än 48 timmar kvar så smälter ju den där isen allt snabbare.

FAKTA: Moment Group

Består av bland annat 2Entertain som är en av landets största producenter av musikaler, teaterföreställningar, shower och konserter i bland annat Göteborg och Stockholm.

Inom Moment Group hittar man också bland annat Wallmans, Kungsportshuset i Göteborg med KPH Matbar, Star Bowling och Golden hits.

Moment Group bedriver verksamhet på totalt tretton arenor och har kontor i Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Falkenberg och Växjö.

Bolaget är listat på Nasdaq-börsen i Stockholm, har cirka 2 900 aktieägare och omsätter normalt cirka 956 miljoner kronor om året.