Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Jöback, Regina Lund, Bosse Parnevik, Ann-Louise Hanson och Marianne Mörck är årets stjärnor på slottet.

"Mycket gråt" i "Stjärnorna på slottet"

"Stjärnorna på slottet" är tillbaka i SVT under nyårshelgen. Årets omgång präglas av tunga berättelser – men också glädje.

Det är ett brokigt gäng stjärnor som flyttar in på slottet i den tolfte säsongen av SVT-succén. Från imitatören Bosse Parnevik och schlagerdrottningen Ann-Louise Hanson till operasångerskan och skådespelerskan Marianne Mörck och multikonstnären Regina Lund.

- Men när vi berättade våra historier så hade vi mycket gemensamt. Vi kom varandra nära under de här dagarna, säger artisten Peter Jöback, som är yngst i gänget.

Att stjärnorna snabbt fick förtroende för varandra märks i programmet. De delar med sig av tunga berättelser om svåra uppväxter, självtvivel och rena övergrepp.

- Alla bär vi på saker i bagaget och det kommer lite mer som jag kanske inte avslöjat tidigare, som kanske för folk i allmänhet inte är någon stor grej men som varit det för mig, i hela livet, berättar Ann-Louise Hanson.

"Väldigt rörande"

Det blir således hel del tårar i de fem avsnitten.

- Ja, det blev mycket gråt, säger Regina Lund och berättar att det hon kommer att bära med sig är alla berättelser:

- När man är instängd där i slottet med alla historier blir det väldigt rörande. Sig själv lever man ju med hela tiden, det är ingen idé att gråta över sig själv. Men jag blev väldigt rörd över de andra.

Ibland kunde det nästan bli för mycket känslor.

- Man undrade ju ibland "behöver de berätta det?". Men vill de berätta så ska de göra det. Det väckte ju sympati hos oss andra och kommer säkert att göra det bland tittarna också, säger Bosse Parnevik.

Upptåg och fest

Peter Jöback tror dock att allvaret var det som gjorde att deltagarna fann varandra.

- Jag tror att många konstnärer har någonting som de bär på som också speglar sig i deras arbete. Det hade vi verkligen allihop och det var det som var så rörande, att det fanns en tråd mellan oss, säger han.

Men det var förstås inte bara allvarliga samtal på slottet – en hel del upptåg och fest hanns också med under inspelningarna.

- Det var väldigt roligt. Jag tror att jag var den som drack mest alkohol där, jag dricker aldrig alkohol annars, men det var som att det tillhörde slottet. Jag tog emot champagne medan de andra sa "nej tack, jag kan ta vatten". Men det gällde ju att passa på, säger Marianne Mörck.

"Stjärnorna på slottet" får premiär i SVT1 den 30 december. Då visas Peter Jöbacks avsnitt.