Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/1

William Crighton kommer till Tryckhallen

Americana från "Down under" blir det den 30 augusti i Tryckhallen när William Crighton återvänder till Falkenberg.

Australiensaren som gjorde succé vid danska Tönderfestivalen 2018 kommer tillbaka dit och fortsätter sedan till Tryckhallen även i år.

– Han lämnar ingen oberörd, det kan alla intyga som var på konserten förra året, säger Ulf Dahlgren, en av de på lokala arrangörerna på Granstigen Promotions som även har sett William Crighton i Nashville.

Turnéarrangören Rootsy Music jämför Crighton med Nick Cave, Tom Waits, The White Buffalo och kultbandet Gun Club: "Energin, nerven, tilltalet och texterna. Alla har de samma starka element av hjärteblod, smärta och en droppe hopp. William Crighton är personlig. Han berättar med sin innerligt speciella röst.

Rootsy vill lyfta fram artistens låtar om balansen mellan det goda och den alltid närvarande ondskan. 33-årige Crighton är lite av en budbärare eller väckelsepraktikant, med låtar som ”Hope recovery (talking to God)”, ”Jesus blues” om katolska kyrkans pedofilskandal och ”Happiness” om livets mening.

"Det är långt till poppig glättighet och lättsam underhållning. Crightons låtskatt ger blodsmak i munnen och väcker en massa malande tankar. Om kärlek och rädslor. På det där bra sättet som bara äkta vara kan göra", skriver Rootsy.