Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sångerna utspelas i området utanför Cornwalls kust och spelades också in där.

West of Eden spelar i Halland

West of Eden har precis släppt en kritikerhyllad skiva om skeppsbrott. I nästa vecka gör bandet fyra spelningar i Halland.

- Det är nästan lite av hemmaplan för oss, berättar sångerskan Jenny Schaub när HN ringer upp.

Bandet är baserat i Göteborg men spelar ganska ofta i Halland och äkta paret Jenny och Martin Schaub har sommarboende i Glommen.

Nya albumet ”Safe crossing” fick full pott av HN:s recensent och har genomgående fått mycket fina recensioner. Plattan spelades in i Cornwall vid engelska sydkusten.

- Jätteroligt att vi kunde göra det eftersom Sawmill studios ligger vid kusten som låtarna handlar om. Studion ligger på en ö och man kan inte komma dit med bil utan måste ta båt och det var ju passande.

Idén till skivan kom efter att hennes man Martin lånat en bok om skeppsvrak i det aktuella området och fascinerats av de många dramatiska och tragiska historierna. Makarna Schaub skriver det mesta av bandets material och övertalade resten av bandet att göra en platta på temat.

- Väldigt många fartyg har gått under i det här området kring Scillyöarna. Det är mycket kraftiga strömmar, konstiga skär, stormar och tidvatten som påverkar. Sjökorten var dessutom felmärkta under väldigt lång tid. Vraken lär ligga i lager på varandra på botten, förklarar Jenny Schaub.

Efter en sådan här platta är det väl inte upplagt för segelsemester i sommar?

- Hehehe, vi får väl se. Jag mår väldigt lätt illa på sjön. Men vi ska till Åstol och spela så det blir en liten båttur där i alla fall och de andra ska säkert ut och segla i sommar. Särskilt Lars (Broman) som är en riktig sjöman och kan allt om segling och båtar.