Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Turné inbokad. Även i år är Jessica Andersson en av artisterna i Diggiloo, som kommer till Varberg den 29 juli.

Veteranen är laddad inför finalen

I fyra veckor har Jessica Andersson njutit av att vara klar för sin fjärde Mello-final, men nu lägger hon i överväxeln. – Jag går för vinst! säger hon.

Jessicas låt Can’t hurt me now, skriven av Fredrik Thomander från Varberg och Aleena Gibson, gick till final från årets första deltävling, ihop med Eric Saades Sting.

– Honom kan jag ta, tänkte jag. Men sen har det ju kommit tio finalister till och det känns så klart jobbigare, säger Jessica med ett skratt.

Trollhättetjejen gör i år sin sjätte start i tv-cirkusen och har varit med om tårar av både glädje och besvikelse. Hon är glad att hon slapp Andra chansen den här gången.

Jessica älskar Melodifestivalen och har följt programmen och rapporteringen noga. Därför har hon inte kunnat undgå debatten som rasat kring programledarparets sidekick, Filippa Bark (spelad av komikern Sissela Benn), som fått ta emot stora mängder negativ kritik och hat i en ton som förskräcker.

– Jag älskar Filippa Bark och blir extremt upprörd över alla elakheter hon fått ta emot, säger Jessica.

– Det är väldigt märkligt att folk inte kan skilja på person och rollkaraktär, men oavsett så är det aldrig okej att vräka ur sig vad som helst om andra människor!

Jessicas tunga guldklänning, designad av Thomas Malmros, väckte beundran och stort intresse i Göteborg och vinnarklänningen åker självklart på igen när det nu är dags för final. Enligt principen ”ändra aldrig ett vinnande lag” avslöjar Jessica att det bara görs några mindre justeringar i numret i finalen. Den varma och lyxiga känsla, som Jessica själv tryckt så hårt på redan från början, är fortfarande prio ett.

När det gäller sången finns inte heller något mer att önska. Även om Jessica, som är en synnerligen självkritisk tjej, tycker att hon kunde gjort det bättre än hon gjorde i Göteborg. Så räkna med att det är en ännu mer taggad Jessica som tar scenen i besittning på lördag kväll. Och som den tävlingsmänniska hon är ut i fingerspetsarna, går hon för guld igen.

– Jag sa innan att jag skulle vara jättenöjd med att gå till final. Nu är jag där och då kan jag inte bara säga att jag är nöjd, för det vore ju detsamma som att ge upp redan på förhand. Och jag vill ta den här låten så högt upp det går i resultatlistan.

Trenden är stigande för Jessicas fyra senaste gånger: utslagen i deltävlingen 2006 och i Andra chansen 2007, men till final via Andra chansen 2010 och nu till final direkt.

Precis som 2003, när hon vann tävlingen med duon Fame, har hon inte varit på finalarenan förut.

– Det kanske är ett bra tecken att jag aldrig har varit på Friends… Någon ska komma sist, men det ska inte bli jag!

Läs också: "Peter producerade Jessicas mellobidrag"