Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Comeback. Dylan LeBlanc är bara 25 år men hans nya album känns som något av en comeback.

Vacker comeback av Dylan LeBlanc

Americana

Dylan LeBlanc
Cautionary Tale
(Singel Lock Records/Border)

Dylan LeBlanc var det unga geniet. Han som sjöng duetter med Emmy- lou Harris, som knockade Pustervik och skulle plocka upp americanapinnen från Ryan Adams. Efter LeBlancs fina debut Pauper’s Field (Tuesday night rain är fortfarande en av 2010-års skönaste sånger) var det många som drog paralleller med just Ryan Adams debut-album Heartbreaker.

Det var för fem år sedan och efter den rätt bleka uppföljaren tystnade i alla fall delar av Dylan LeBlancs hyllningskör. Fingertoppskänsliga skivbolaget Rough Trade droppade honom och LeBlanc började att missbruka både alkohol och droger. Men det kan nog vara dags för kören att ta ton igen. LeBlancs nya album är nämligen riktigt, riktigt starkt.

Med tanke på att han bara är 25 år känns det konstigt att prata om en comeback, men det är faktiskt vad det handlar om.

Viss hjälp har Dylan LeBlanc av folk från Alabama Shakes och Civil Wars men vackra, eftertänksamma sånger som Paradise och sju minuter långa Beyond the veil bär framförallt hans eget signum.

Musiken är genomgående stillsam, ofta akustisk, och texterna skapade av en person som varit igenom en jobbig period. Som har något på hjärtat. Som vill dela med sig av sina Cautionary tales.