Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/8

Tredje gången gillt för Bo Kaspers

Stålboms i Falkenberg fortsätter att dra stora artister. – Jag hoppas vi har varit med och spridit det goda ryktet, säger Bo Sundström, sångare i Bo Kaspers Orkester som spelade på fredagskvällen.

Det är varannan sommar som gäller för Bo Kaspers turnéer och det är tredje gången de spelar på Stålboms.
– Ena året gör vi en platta och nästa sommar är vi ute och spelar den live, säger Bo Sundström som tillsammans med övriga bandmedlemmar har haft ett digert schema hela sommaren.

Samtidigt som de älskar sitt jobb och är uppriktigt lyckliga över att de har haft en "fantastisk sommar" är baksidan de långa resorna.

– Ibland är det underbart men vissa dagar är det tungt, säger trummisen Fredrik Dahl.

Senaste plattan "Redo att gå sönder", kom 2015 och nu är det de låtarna som gäller på scen.
– Det känns befogat att spela mycket från den senaste plattan. Det är musik som speglar våra liv, att vi har varit nere på botten och vänt. Men nu är vi glada och redo igen, säger Bo Sundström.

De har på många sätt hittat tillbaka till sitt ursprung och låter som Bo Kaspers igen och publiken känner igen dem.
– Vi har låtit oss själva hitta tillbaka till Bo Kaspers och det märks också på den responsen som vi får från publiken.

Trots att regnet öser ner denna kväll är Bo Sundström positiv.
– Det är ett fint och intimt ställe, inbäddat så att musiken inte blåser bort. Ljudet brukar vara bra även om det är dåligt väder. Men det är klart att det är bättre för publiken om det inte regnar.

Till hösten tar de en välbehövlig paus. Kanske blir det arbete med nytt material och förmodligen blir det några julkonserter i Stockholmsområdet. Någon ny platta är inte planerad ännu och de tvekar om hur de ska presentera sin musik i framtiden.
– Vi tänker fortfarande i termer av album med tio låtar men CD-skivan är mer eller mindre död och det är inte självklart vilket format som vi ska använda i fortsättningen, säger Fredrik Dahl.

De är överens om att det finns ett visst vemod i att släppa vanan att göra skivalbum.
– Kanske ska man jobba med olika separata projekt som ett jazzprojekt, ett soulprojekt och så vidare. Jag vet inte. Samtidigt är det också kul med rörligt material och det är inte lika kostsamt att göra videoproduktioner jämfört med tidigare, funderar Bo Sundström.
Han är en själv en person som i perioder arbetar med olika saker. Skriver han texter går han in det till hundra procent.
– Det är ett helt annat mood jämfört med att spela och dansa som vi gör nu när vi är ute på turné.