Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Tommy Körberg ställer in på Fridas

Coronapandemin hindrar Körbergs 18:e konsertsommar utanför Varberg.

Som väntat ställs de sex konserterna med Tommy Körberg på Fridas i Kärradal in på grund av corona-restriktionerna där evenemang som lockar mer än 50 personer är förbjudna.

– Vi funderade lite på att bara ha Tommy på duo med en med musiker och ta in 43 gäster, men sedan kom vi överens om att ställa in, säger restaurangens delägare Kerstin Hasslöv.

2019 gjorde Tommy Körberg sin 17:e sommar i rad på Fridas och eftersom de fem spelningarna var fullsatta var planen i år att utöka med en extra kväll.

– Många hade köpt biljett i år men redan i mars tog vi en paus med bokningarna. Nu betalar vi tillbaka alla biljettpengar så att ingen blir lidande, förklarar Kerstin.

Restaurangen nära havet norr om Varberg kommer att vara öppen som vanligt.

– Ja, vi har ju plats för 300 personer, så det är inga problem att sitta glest. Jag tycker att gästerna har blivit bra på att visa hänsyn. 2021 kommer att bli det bästa året med tanke på det uppdämda behovet att höra musik live, tippar Kerstin, som hoppas at Körberg kan komma tillbaka då.

Tommy har redan tidigare berättat att han själv fick covid-19 och är frisk igen.

– Ja, hela familjen hade det och han skojade om att han hade bevis för att han hade antikroppar, säger Kerstin Hasslöv.

Tommy Körberg brukar ha med sig sin fru Anne-Charlotte och dottern Elvira till Varberg, för att kombinera arbete och semester. När han fyllde 70 år den 4 juli 2018 uppträdde han på Fridas och sågs han precis som 2009 av vännerna från Hollywood, Lena Olin och Lasse Hallström.

Tommy har sagt att han gillar Fridas bland annat för närkontakten med publiken.

– Men om de sitter och leker med mobiltelefonen åker de på stryk. Det är ett jävla otyg det där. Att någon kanske dricker lite för mycket brukar lösa sig, sa han till HN 2018.

FAKTA: TOMMY KÖRBERG

• Född: Den 4 juli 1948 i Norsjö utanför Skellefteå. Hette Bengtsson efter mamma och sedan Thuresson efter sin bonuspappa i Stockholm och Ronnyby. Adopterades av sin andra bonuspappa och fick namnet Körberg på Biskops Arnö utanför Enköping. Sin biologiska pappa träffade han först som 39-åring.

• Familj: Hustrun Anne Charlotte, bonusdottern Linn och dottern Elvira. Har sedan tidigare sönerna Anton (med Aviciis mamma Anki Lidén) och Erlend (med norskan Kirsti Skavberg Roaldsen).

• Aktuell: Har sjungit på Fridas i Kärradal varje sommar sedan 2002. I år blev de sex konserterna inställda på grund av coronapandemin.