Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Timo Räisänen till stor konsert i Okome

Det blir en utomhusfest i Okome i sommar.

Den största konsertkvällen som tidigare arrangerats är på gång att gå av stapeln 27 juli.
– Det är jättekul för oss att det här blir av, säger Christer Kallies som är eventansvarig i Okome Bygdegårdsförening.
Han har jobbat med det här sedan förra sommaren, då han kläckte första orden kring detta för sina kollegor i föreningen.
Christer har nu gått in i sista fasen innan det är dags för konserten. Prylar som är beställda ska planeras in när de ska hämtas och ställas upp. De sista förberedelserna ska göras med banden, maten och staketen runtomkring.
– Det är drygt en månad kvar, och det har börjat rulla på sista veckorna med biljettförsäljningen. Nu tror jag att det blir ungefär som vi har förväntat oss. Vi har räknat med 800-1000 pers. Då är det bra.
Kvällen kommer att vara uppbyggd så lik föreningens vanliga konsertkvällar som möjligt. Därför kommer det att erbjudas mat innan banden går på scen, med ett musikquiz som ska lösas under tiden.
 

Som de vanliga kvällarna
– Vi har försökt att göra det så likt som möjligt eftersom det brukar vara väldigt populärt att ha det så. Både av artisterna och av besökarna, säger Christer som själv brukar ha en liten introduktion och intervju med artisterna innan de går på scen.
Huvudnumret för den här kvällen blir Timo Räisänen, som Christer har fixat. Genom kontakter med West of eden, där en av medlemmarna känner Timo gick allt i lås. Eftersom han har spelat i bygdegården tidigare och uppskattat det, hoppade Timo på direkt.
– Det var verkligen jättekul att han tackade ja och ville komma hit i sommar. Timo spelar inte på så många ställen eftersom han egentligen håller på att spela in en ny skiva, säger Christer och fortsätter:
– Men han kommer hit och har lovat att testa några av de nya låtarna på publiken så det ska bli en riktigt kul kväll, säger han.
 

Vill göra något för bygden
Förutom TImo spelar även West of Eden och Falkenbergsbandet I am Nova. Dessutom uppträder den lokala kören Tongivarna som är ute på en sommarturné.
Christer som jobbar med marknadsfrågor på sitt vanliga jobb sitter med festivalkvällen varenda dag när han kommer hem. Allt anordnas ideellt och eventuellt överskott går tillbaka till medlemmarna och bygden så att fler artistkvällar kan anordnas i framtiden.
– Vi gör det för att vi vill att det ska hända roliga saker även på landsbygden. Vi vill att det ska vara levande även här, säger han.

Och trots att detta års konsert ännu inte har blivit av, har de redan funderat över hur de ska göra nästa år och vilka artister som han vill ha dit då. I år kommer fyra band som ska spela i rad, men det är troligtvis inte något som kommer att ske nästa år, då vill de ha en annan inriktning.
– Det är ganska krångligt rent tekniskt att ha fyra band i rad. Nästa år tror jag att vi vill renodla det lite mer och ha en större artist som huvudnummer och inte ha flera andra band före, säger Christer som ändå påpekar att han och de andra först ska utvärdera årets konsertkväll innan de bestämmer något om framtiden.

Texten har tidigare varit publicerad i Falkenbergsposten.