Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Sval sommarpremiär för Lisa Nilsson

Det är kyla i luften när HN träffar Lisa Nilsson strax innan hon ska upp på scen på Stålboms i Falkenberg. Det är premiär för sommarversionen av vårens intensiva turné men sommarvärmen verkar ha flyttat någon annanstans.

Ungefär 30 000 personer har sett Lisa Nilssons Nordenturné i vår och kritikerna har varit lyriska. På torsdagskvällen var platsen lite mindre med 500 gäster i publiken och en nära kontakt.
– Det är häftigt att komma nära och vi rör oss i olika miljöer på de fem spelningar som vi gör på sommarturnén. Vi ska spela på ett torg och i en djurpark till exempel och vi har olika lång tid för varje konsert, säger Lisa Nilsson.
Det är sex år sedan hon var i Falkenberg och hon tycker att det är kul att vara tillbaka. Med sig har hon trummisen Per Lindvall, basisten Peter Forss, producentpartnern Pål Svenre och Jesper Nordenström på keyboards samt Mattias Torell på gitarr.
– Det är ett underbart ställe och härligt att vara här.

Läs HN:s recension: Som en trädgårsfest med Lisa Nilsson

Låtarna från ”Så mycket bättre” finns självklart med på låtlistan men som en recensent skrev så är det nog ingen av tolkningarna som ”spöar” de egna låtarna. I turnéplanen finns även Karlskrona, Gävle, Stockholm och Uppsala. På måndag är hon med i Lotta på Liseberg.
Hösten är intecknad för en dansk filminspelning där Lisa Nilsson spelar en mamma med tre barn.
– Det är en sådan roll som jag har önskat mig i flera år. Vi ska börja med att träffas nästa vecka, säger hon.

I höstas gjorde hon succé redan i premiäravsnittet av ”Så mycket bättre” med sin egen version av Niklas Strömstedts ”Vart du än går”. I december kom hennes nya samlingsalbum ”Ingen gör det bättre” och under våren har hon varit på en större turné.
– Efter sommarturnén ska jag koncentrera mig på filminspelningen och jag kommer inte att skriva på något nytt material förrän den är klar, säger hon.