Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Stråkar, trumpet och damkör

Stråkar, trumpet och körsång är några av de musikaliska inslagen som man kan njuta av i Tångaskolans aula i Falkenberg första halvåret 2017.

- Det är särskilt spännande med den första konserten eftersom falkenbergssonen Fredrik Bock kommer hem då. Sedan har vi ju Ragazze som är väldigt framgångsrika internationellt och den fantastiska trumpetaren Filip Draglund. Det gäller att få ihop både ekonomin och almanackan och samtidigt hålla en hög kvalitet vilket jag tycker att vi har lyckats med den här säsongen, säger Åke Mattsson, ordförande i Falkenbergs Konsertförening.

Den 14 januari spelar Scania Consort som är en nybildad svensk ensemble med fem av Nordens främsta utövare av tidig musik med sopranen Maria Keohane i spetsen. Gruppens framförande har bland annat kallats för en "fascinerande vandring i det italienska musiklandskapet". Medverkar gör även Fredrik From och Hannah Tibell på barockviolin, Judith-Maria Blomsterberg på barockcello och Fredrik Bock på luta. Temat är Italiensk barockmusik från 1600-talet. 

Den 4 februari gästar den holländska ensemblen Ragazze Quartet Falkenberg med Rosa Arnold, Jeanita Vriens, violin,  Annemijn Bergkotte, viola, Rebecca Wise, cello. De bjuder på musik av A. Dvorak, J. Adams och B. Bartok.

Den 25 februari bjuder trumpetaren Filip Draglund in tillsammans med pianisten Martin Sturfält. Filip har bland annat synts i dokumentären “Jag älskar mitt dragspel” på SVT och i “Stjärnorna på Slottet”. Martin har hyllats för sin "felfria teknik och spröda ton" och för att han "vidrör tangenterna med sådan exakthet att man stundtals undrar om han ens är mänsklig".

Den 25 mars blir det toner av Grieg och Debussy när cellisten Torleif Thedén spelar tillsammans med Stefan Bojsten på piano.

Den 8 april blir det körsång med manskören Svanholm Singers och damkören Carolinea - två av Sveriges främsta körer. De ackompanjeras i vissa delar av fyra hornister och en harpist.